Coop stoppar försäljning av utomhuspooler/SPA-bad tillsvidare

Coop stoppar tillsvidare försäljning av de uppblåsbara utomhuspoolerna Silvercloud B110 och Castello B141 från M-Spa, samt Miami och Vegas från Lay-Z-Spa. Detta som en försiktighetsåtgärd då Coop fått en reklamation från en kund som upplevt att vattnet i poolen Silvercloud blivit strömförande. Tidigare i veckan stoppade Rusta försäljning av andra utomhuspooler från samma tillverkare.

Det finns i dagsläget inget konstaterat tillverkningsfel på någon av de pooler Coop säljstoppar och de uppfyller alla säkerhetskravkrav från både EU och svenska myndigheter. På grund av den uppkomna situationen vill Coop ändå genomföra egna tester av produkterna och säljstoppar dem därför tills vidare.

Kunder som köpt någon av poolerna kan återlämna dem i butik om de så önskar och får då pengarna tillbaka. Poolerna har sålts på ett antal Coop Forum och Coop Bygg runt om i landet.

Elsäkerhetsverket utreder för närvarande Silvercloud från M-spa och har hittills inte kunnat konstatera något fel.

– Vi agerar efter försiktighetsprincipen. Även om det idag inte finns ett konstaterat produktionsfel så är det efter en sammantagen bedömning självklart att stoppa försäljningen tills både vår egen och Elsäkerhetsverkets utredning är klar. De pooler som Coop återkallar är inte samma modeller som Rusta stoppat, men några av dem kommer från samma leverantör, säger Kristofer Myrevik, kommunikationschef på Coop.

Bilder på de pooler som stoppas för försäljning:

https://www.ekcnordictrading.se/?page_id=253

https://www.ekcnordictrading.se/?page_id=448

https://www.bestway-global.com/en/lay-z-spa-vegas.asp

https://www.bestway-global.com/en/lay-z-spa-vegas.asp

 

Ytterligare information:

För journalister – Coops pressjour, tel. 010-743 13 13

För kunder – Coop Kundkontakt, tel. 0771-17 17 17

Coop Sverige AB är ett bolag som leder, utvecklar och samordnar Coops verksamhet. Coop Sverige ansvarar bland annat för inköp och sortimentsutveckling, logistik, marknadsföring och affärsstöd. Coop ägs av 3,3 miljoner medlemmar och har cirka 700 butiker runt om i landet, varav cirka hälften drivs i ett dotterbolag till Coop Sverige AB och hälften av olika konsumentföreningar. www.coop.se