Coop slutar med nappflaskor som innehåller bisfenol A

Idag beslutade Coop att bara köpa in och därmed bara sälja nappflaskor utan bisfenol A i sina butiker.

– Vi vet att många av våra medlemmar och kunder känner oro kring valet av nappflaska och att det idag finns ett pågående arbete inom EU och ett svenskt initiativ mot ämnet. Därför har vi valt att i fortsättningen bara köpa in nappflaskor fria från bisfenhol A och snabbt fasa ut de övriga sorterna, säger Magnus Nelin, presschef på Coop

Coop har redan tidigare tillsammans med sina leverantörer arbetat för att på sikt byta ut sortimentet mot enbart BPA fria flaskor. Dagens beslut innebär att det sker snabbare än planerat. Coops leverantörer har aktivt arbetat med att minska mängden bisfenol A i de olika modellerna av nappflaskor mängden är långt under de gränsvärden som finns idag. Nu är det knappt mätbara mängder som redovisas i de test som utförs.

– Vi följer normalt de rekommendationer myndigheterna ger, men går nu ett steg längre och fasar ut dessa nappflaskor tills vi får tydliga direktiv från myndigheterna kring ämnet bisfenol A .

 • Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år som ett bra tillfälle att skapa nya vanor och att ändra sina matvanor. En undersökning bland 1 300 svenskar som genomförts på uppdrag av Coops Matometer visar tydligt att fler personer i storstadsområden och fler kvinnor än män vill ändra något med sina matvanor. Det vanligaste är att man vill äta mindre sötsaker, och hela fyra av fem tillfrågade tror också att de kommer att lyckas med sin förändring i det nya året.
  Läs mer
 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer