Coop slutar med nappflaskor som innehåller bisfenol A

Idag beslutade Coop att bara köpa in och därmed bara sälja nappflaskor utan bisfenol A i sina butiker.

– Vi vet att många av våra medlemmar och kunder känner oro kring valet av nappflaska och att det idag finns ett pågående arbete inom EU och ett svenskt initiativ mot ämnet. Därför har vi valt att i fortsättningen bara köpa in nappflaskor fria från bisfenhol A och snabbt fasa ut de övriga sorterna, säger Magnus Nelin, presschef på Coop

Coop har redan tidigare tillsammans med sina leverantörer arbetat för att på sikt byta ut sortimentet mot enbart BPA fria flaskor. Dagens beslut innebär att det sker snabbare än planerat. Coops leverantörer har aktivt arbetat med att minska mängden bisfenol A i de olika modellerna av nappflaskor mängden är långt under de gränsvärden som finns idag. Nu är det knappt mätbara mängder som redovisas i de test som utförs.

– Vi följer normalt de rekommendationer myndigheterna ger, men går nu ett steg längre och fasar ut dessa nappflaskor tills vi får tydliga direktiv från myndigheterna kring ämnet bisfenol A .

 • Charlotta Szczepanowski tillträder som arbetande styrelseordförande i Vi-skogen

  Charlotta Szczepanowski tillträder som arbetande styrelseordförande i Vi-skogen

  Coop Sveriges chef för Hållbarhet & Kvalitet, Charlotta Szczepanowski, lämnar sin roll på Coop för att bli arbetade styrelseordförande för biståndsorganisationen Vi-skogen och går samtidigt över till KF för att arbeta med strategisk kooperativ utveckling. Per Magnusson, idag chef Strategi & Verksamhetsutveckling på Coop Sverige, går parallellt med det uppdraget in som tillförordnad chef för Hållbarhet & Kvalitet.   
  Läs mer
 • Coop återkallar Änglamark tortillachips, chili och seasalt

  Coop återkallar Änglamark tortillachips, chili och seasalt

  Coop återkallar Änglamark tortillachips chili och Änglamark tortillachips seasalt med bäst före-datum 2022-08-10 och framåt. Anledningen är att det finns risk att de innehåller halter ...
  Läs mer