Coop satsar vidare på Ladugårdsängen – tar stormarknadskoncept till stadsdelen

Coop satsar vidare på Ladugårdsängen – tar stormarknadskoncept till stadsdelen

För tio år sedan var Coop först ut i näringslivet med att etablera sig i den nya stadsdelen i Örebro. Nu växlar kedjan upp med sitt stormarknadskoncept.

– Det är inte varje år det är skottår, och det är inte varje år som ett Stora Coop kommer till kvarteret – men oj, vad glad jag är att vår omtyckta och stadigt växande butik nu tar steget till Coops största format, säger Johan Levin, butikschef Coop Ladugårdsängen på Stenbackavägen.
Datumet som Johan Levin syftar på är inget mindre än Skottdagen den 29 februari. Klockan 10:00 klipper då Johan, butikschef sedan 2,5 år tillbaka, bandet som förkunnar öppningen av Stora Coop, Coops största format.
– Utöver ett större sortiment blir det även rymligare i butiken samt en tydlig inriktning mot storhandel, en destination för hela familjen, säger Johan Levin som lovar fler erbjudanden i butik på populära varor samt nya Hämtaskåp senare under vårkanten.
– Vi vill erbjuda våra medlemmar och kunder prisvärd mat under ett och samma tak. Det ska vara inspirerande att handla hos oss, för såväl vardagens måltider som när det ska dukas upp till fest.

Coop-butiken på Ladugårdsängen har sedan starten våren 2014 erbjudit stort fokus på färskvaror med en manuell delikatessdisk för fisk, charkuterier, färdigmat och ost. Butiken har även ett fullskaligt bageri med nybakat bröd, kaffebröd och tårtor under bagare Simon Bergin vars butiksbakade semla 2019 utnämndes till Örebros bästa semla i Arlas digitala kampanj ”Stans bästa semla” där 2600 konditorier över hela landet deltog, från Kiruna till Ystad.

Under öppningsdagen dukas det upp med en tio meter lång tårta samt massvis med nyöppningserbjudanden – till exempel 15 kronor/kg för ekologiska bananer och 25 kronor för 6-pack hamburgare. Bageriet bjuder även på kaffe och i delin auktioneras det ut fina köttdetaljer och färsk fisk. Besökare kan även snurra på Marabous chokladhjul och träffa maskoten Django som lovar att överraska de små med fiskdamm och goda popcorn från popcornmaskinen. Dessutom anordnas en tävling i butiken där en vinnare belönas med en kundvagn fylld med vardagsfavoriter till ett värde av 1000 kronor.

Stora Coop Ladugårdsängen är även en populär destination för besökare till Gustavsvik Resort & Camping, en av landets största campingar. Sommarens förväntade tillströmningen av kunder och medlemmar i butik betyder också arbetstillfällen för de som letar efter ett sommarjobb.

Stora Coop Ladugårdsängen erbjuder även e-handel, hemleverans – Express eller samma dag, samt har kort avstånd till såväl fitnesscenter, bensinstation och apotek. Butiken stod i centrum i slutet av december 2023 då Drömvinsten värd 191 miljoner kronor visade sig vara såld just där.

Vill du närvara på premiärfesten den 29 februari och prata med Johan Levin och kollegor på Stora Coop Ladugårdsängen? Ta kontakt med Coops pressavdelning på media@coop.se

Fakta Stora Coop Ladugårdsängen

Adress: Stenbackavägen 20 A i kvarteret ”Piloten”

Öppettider: 7-22 måndag-söndag

Butikschef: Johan Levin

Antal anställda: ett 60-tal

Antal Stora Coop inom Coop Mitt: 11

​​​​​​​

 • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
  Read more
 • Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Att lära av historien för att ta avstamp in i framtiden är en viktig del i alla organisationers utveckling. I samband med årsstämman den 17 april och med anledning av att förbundet fyller 125 år ger KF nu ut en ny bok. Boken speglar KF:s historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Författare till boken är Anders L. Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet.
  Read more