Coop satsar på foodtech i Almedalen

Coop satsar på foodtech i Almedalen

I år fokuserar Coop på ämnet foodtech under Almedalsveckan. Tillsammans med Breakit, en nyhetssajt och digital mötesplats för startups och techbolag, kommer Coop att belysa hur teknik kan effektivisera och utveckla mat- och livsmedelsbranschen under temat Framtidens foodtech. Coops experter är också på plats under Almedalsveckan och deltar i andra arrangörers program.

Framtidens foodtech med Breakit och Coop

Onsdagen den 5 juli kl 8:30-13, Slottsterassen 14, Visby.

kl 9-10: Är foodtech framtidens affär – och var finns pengarna?

Med Fredrika Gullfot, grundare Simris Alg, Rickard Öste, grundare Oatly, Gustaf Brandberg, Gullspång Invest och Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör online på Coop.

kl 10.30-11: Heta Stolen med Whywaste

kl 11-12: Matsvinn och köttfrosseri – är foodtech svaret på våra hållbarhetsproblem?

Med Martin Ådahl, chefsekonom och vice partisekreterare Centerpartiet, Johan Jörgensen, grundare Sweden Foodtech, Natalie de Brun Skantz, medgrundare Grönska och Louise König, hållbarhetschef på Coop.

Vi bjuder på frukost från 08.30 och gotländsk poke bowl till lunch, signerat Coops matinspiratör Sara Begner.

Coops representanter på plats

Ett flertal representanter och experter från Coop är på plats under Almedalsveckan och deltar i program som arrangeras av intresse- och branschorganisationer samt andra företag.

På plats är bland andra:

  • Sonat Burman-Olsson, VD och koncernchef Coop Sverige
  • Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör Online
  • Björn Larsson, affärsområdesdirektör Marknad
  • Karolina Hagberg, affärsområdesdirektör Inköp & Kategori
  • Anna Rasin, kommunikationsdirektör
  • Louise König, hållbarhetschef
  • Anneli Bylund, hållbarhetsstrateg och dietist
  • Majsan Pense, kategorichef Kött
  • Anders Rovér, etableringschef Region Stockholm
  • Anna-Lena Dahlberg, chef kvalitet butik
  • Christina Snöbohm, kemikalieexpert

För mer information eller förfrågningar om medverkan i paneler, kontakta projektledare Louise Stephan, louise.stephan@coop.se.

#framtidensfoodtech
  • Dags att nominera till Änglamarkspriset 2024

    Dags att nominera till Änglamarkspriset 2024

    Nu är det dags att nominera till Änglamarkspriset 2024. I hela 22 år har Coop och KF tillsammans med Änglamarksfamiljerna Alfredson, Danielsson och Taube stöttat unga eldsjälar som genom sin verksamhet bidrar till en mer hållbar och positiv framtid för sin egen och kommande generationer. Prissumman på 250 000 kronor ska bidra till att dessa hållbarhetsentreprenörer kan förverkliga sina idéer och mål.
    Read more
  • Träffa Coop i Almedalen

    Träffa Coop i Almedalen

    I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
    Read more