I år fokuserar Coop på ämnet foodtech under Almedalsveckan. Tillsammans med Breakit, en nyhetssajt och digital mötesplats för startups och techbolag, kommer Coop att belysa hur teknik kan effektivisera och utveckla mat- och livsmedelsbranschen under temat Framtidens foodtech. Coops experter är också på plats under Almedalsveckan och deltar i andra arrangörers program.
Framtidens foodtech med Breakit och Coop
Onsdagen den 5 juli kl 8:30-13, Slottsterassen 14, Visby.
kl 9-10: Är foodtech framtidens affär – och var finns pengarna?
Med Fredrika Gullfot, grundare Simris Alg, Rickard Öste, grundare Oatly, Gustaf Brandberg, Gullspång Invest och Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör online på Coop.
kl 10.30-11: Heta Stolen med Whywaste
kl 11-12: Matsvinn och köttfrosseri – är foodtech svaret på våra hållbarhetsproblem?
Med Martin Ådahl, chefsekonom och vice partisekreterare Centerpartiet, Johan Jörgensen, grundare Sweden Foodtech, Natalie de Brun Skantz, medgrundare Grönska och Louise König, hållbarhetschef på Coop.
Vi bjuder på frukost från 08.30 och gotländsk poke bowl till lunch, signerat Coops matinspiratör Sara Begner.
Coops representanter på plats
Ett flertal representanter och experter från Coop är på plats under Almedalsveckan och deltar i program som arrangeras av intresse- och branschorganisationer samt andra företag.
På plats är bland andra:
- Sonat Burman-Olsson, VD och koncernchef Coop Sverige
- Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör Online
- Björn Larsson, affärsområdesdirektör Marknad
- Karolina Hagberg, affärsområdesdirektör Inköp & Kategori
- Anna Rasin, kommunikationsdirektör
- Louise König, hållbarhetschef
- Anneli Bylund, hållbarhetsstrateg och dietist
- Majsan Pense, kategorichef Kött
- Anders Rovér, etableringschef Region Stockholm
- Anna-Lena Dahlberg, chef kvalitet butik
- Christina Snöbohm, kemikalieexpert
För mer information eller förfrågningar om medverkan i paneler, kontakta projektledare Louise Stephan, louise.stephan@coop.se.