Coop satsar i Spånga – klartecken för etablering av Stora Coop

Coop satsar i Spånga – klartecken för etablering av Stora Coop

För tre år sedan lanserades Coops nya butiksformat, Stora Coop. Med ett fokus på färskvaror och ett brett ekologiskt sortiment har de för många blivit förstahandsvalet när veckans matkassar ska inhandlas. Nu börjar etableringen av en ny Stora Coop i Spånga som väntas öppna 2021.

Stora Coop Spånga kommer att bli en del av ett nytt område där det byggs både nya lägenheter och en butik. Läget blir på Bromstensvägen 172, längs järnvägen och i nära anslutning till Spånga Station.

Det är perfekt läge för en ny stormarknad. En butik av denna storlek saknas i Spånga idag och dessutom kommer det att byggas mycket nya bostäder i närområdet, säger Anders Rovér, chef för etableringar på Coop Butiker & Stormarknader.

Stora Coop Spånga kommer att bli en butik med yta på cirka 3 500 kvadratmeter. Det innebär att det blir en välsorterad matbutik med fokus på färskvaror och matglädje. I sortimentet finns också leksaker och hushållsprodukter, som gör att mycket av barnfamiljernas behov ryms under samma tak.

Det är alltid roligt att planera en ny butik från grunden. Vårt mål är att Stora Coop Spånga ska bli ett riktigt mattempel, där vi utvecklar butikens sortiment efter vad Spångaborna helst vill ha på tallriken, säger Daniel Lindahl, distriktschef Stockholm Norr på Coop Butiker & Stormarknader.

Fastigheten där butiken kommer att ligga kommer att utvecklas av Magnolia Bostad. Förutom Stora Coop kommer det i området byggas cirka 200 bostäder och finnas andra butiker och kontorslokaler. Butiken väntas öppna hösten 2021.

För mer information, kontakta:
Coops pressjour: 010-743 13 13

 

För arbetssökande:
Om du är intresserad av att börja jobba i en av våra nya butiker kan du besöka https://www.coop.se/Globala-sidor/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ där alla nya och tillgängliga tjänster presenteras.