Coop satsar i Örebro – två nya butiker och hundra arbetstillfällen

Coop planerar för två helt nya butiker i Örebro under 2013 och 2014. Coop har tecknat avtal med Örebroföretaget Husman Lokaler som fått uppdraget att bygga två Coop Extra butiker. I samband med detta säljer även KF Fastigheter en tomt till Husman Lokaler.

Butikerna kommer att ligga vid Holmen/Baronbackarna samt Ladugårdsängen och beräknas vara klara för invigning under 2013 respektive 2014. De kommer att drivas under konceptet Coop Extra.

– Det känns väldigt roligt att få erbjuda Örebroarna två helt nya Coop-butiker i vårt koncept Coop Extra, med ett brett utbud och stort fokus på färskvaror. Eftersom Coop ägs av sina medlemmar är det självklart att de kommer att involveras i butikernas utformning. Vi vill skapa butiker som är väl anpassade för den lokala marknaden, säger Patrik Wirlén kedjechef för Coop Extra.

Coop räknar med att nyetableringen av de två butikerna kommer att skapa cirka hundra nya arbetstillfällen.

– Vi är glada och stolta över affären och ser fram emot att tillsammans med Coop få bygga och förvalta två toppmoderna butiker. Butikerna blir på 4.000 kvm vardera, men vi bygger större för att ge plats åt ytterligare hyresgäster. Det är roligt att vi kan vara med och utveckla både Ladugårdsängen och Holmen, där det länge saknats livsmedelsbutiker. Holmenbutiken blir först ut och vi startar så snart vi fått bygglov, säger Magnus Carlsson på Husman Lokaler.

För ytterligare information:
Patrik Wirlén, kedjechef Coop Extra, 070-398 53 18

Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

Magnus Carlsson, Husman Lokaler, tel. 019-10 02 05

 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer
 • Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

  Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

  Den vegetariska trenden fortsätter att vara stark. I november var hela 34,6 procent av måltiderna i storstadsregionerna lakto-ovo vegetariska visar Matometerns Vego-index som baserar sig på 12 000 måltider.
  Läs mer