Coop satsar i Örebro – två nya butiker och hundra arbetstillfällen

Coop planerar för två helt nya butiker i Örebro under 2013 och 2014. Coop har tecknat avtal med Örebroföretaget Husman Lokaler som fått uppdraget att bygga två Coop Extra butiker. I samband med detta säljer även KF Fastigheter en tomt till Husman Lokaler.

Butikerna kommer att ligga vid Holmen/Baronbackarna samt Ladugårdsängen och beräknas vara klara för invigning under 2013 respektive 2014. De kommer att drivas under konceptet Coop Extra.

– Det känns väldigt roligt att få erbjuda Örebroarna två helt nya Coop-butiker i vårt koncept Coop Extra, med ett brett utbud och stort fokus på färskvaror. Eftersom Coop ägs av sina medlemmar är det självklart att de kommer att involveras i butikernas utformning. Vi vill skapa butiker som är väl anpassade för den lokala marknaden, säger Patrik Wirlén kedjechef för Coop Extra.

Coop räknar med att nyetableringen av de två butikerna kommer att skapa cirka hundra nya arbetstillfällen.

– Vi är glada och stolta över affären och ser fram emot att tillsammans med Coop få bygga och förvalta två toppmoderna butiker. Butikerna blir på 4.000 kvm vardera, men vi bygger större för att ge plats åt ytterligare hyresgäster. Det är roligt att vi kan vara med och utveckla både Ladugårdsängen och Holmen, där det länge saknats livsmedelsbutiker. Holmenbutiken blir först ut och vi startar så snart vi fått bygglov, säger Magnus Carlsson på Husman Lokaler.

För ytterligare information:
Patrik Wirlén, kedjechef Coop Extra, 070-398 53 18

Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

Magnus Carlsson, Husman Lokaler, tel. 019-10 02 05

 • De som äter bönor och linser mår bättre

  De som äter bönor och linser upplever att de mår 15 procent bättre än genomsnittet. Det visar Coops Matometer, Sveriges största undersökning om vad vi äter varje dag. Mest baljväxter äter kvinnor, unga mellan 16-29 år och låginkomsttagare. Men trots att bönor är näringsrika, klimatsmarta och billiga hamnar de bara på tallriken vid knappt 3 procent av måltiderna. Det vill Coop ändra på med initiativet ”Framtidens protein”.
  Läs mer
 • Louise König utsedd till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017

  Louise König utsedd till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017

  Coops hållbarhetschef Louise König har utsetts till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017. Priset delas ut av Aktuell hållbarhet och offentliggjordes under konferensen Hållbara Affärer den 11 oktober.
  Läs mer