Coop Rosvik nyinvigning

Coop invigde helrenoverad butik i Rosvik

Fredagen den 16:e juni invigde Coop i Rosvik sin helrenoverade butik med utökat färskvarusortiment och miljövänliga lösningar.

– Hållbar konsumtion är en del av Coops löfte och erbjudande. Därför känns det jättekul att få visa upp Coop i Rosvik och butikens förvandling till att bli en mer miljövänlig butik med fokus på matglädje, ekologi och hållbarhet, säger Coop Norrbottens vd Peter Fjällborg.

Sedan hösten 2015 ställer Coop om sina butiker till tre nya format: Stora Coop, Coop och Lilla Coop. Konsum i Rosvik heter numera Coop Rosvik och där kommer kunderna att upptäcka många nyheter.

– I butiken kommer kunderna hitta ett utökat färskvarusortiment, butiksbakat bröd och snabbkassor. Vi har också gjort det lättare att hitta ekologiska och lokala varor. Här kommer kunderna också kunna stanna för att köpa kaffe och bulla, berättar butikschef Kenneth Solhall.

Miljövänliga lösningar

Den helrenoverade butiken har nu en kyl- och frysanläggning som innehåller enbart naturliga köldmedier som inte påverkar växthuseffekten samt har extremt låg energiförbrukning. Kyl- och frysdiskar med glaslock, LED-belysning, lågenergifläktar och temperaturövervakningssystem är andra exempel på investeringar som bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning.

– Vi har jobbat hårt för att få till denna förvandling av butiken. Det känns jätteroligt att vi äntligen får möjlighet att visa upp butiken för Rosviksborna, säger Kenneth Solhall.

 

För ytterligare frågor kontakta:
Peter Fjällborg, Vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76
Glenn Strandberg, Regionchef Coop Norrbotten, 070-560 44 90
Kenneth Solhall, Butikschef, 072-59 09 68

 Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av 135 470 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 38 butiker/stormarknader, ca 700 årsanställda samt en bruttoomsättning på 2,6 miljarder kronor. Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.
www.coopnorrbotten.se