Coop rekryterar Staffan Eklöv till vd för mejeriet i Grådö

Coop rekryterar Staffan Eklöv som vd för mejeriet i Grådö . Detta är en viktig del av processen för att kunna starta tillverkningen i mejeriet snarast möjligt. Staffan Eklöv har lång erfarenhet inom mejeribranschen, bland annat som mejerichef för Grådö mejeri.

Den 5 juli blev det klart att Coop tar över Grådö mejeri i Dalarna från och med 1 oktober. Ambitionen är att komma igång med tillverkningen så snart som möjligt. Rekryteringen av Staffan Eklöv som vd för mejeriet i Grådö är ett viktigt led i denna process.

– Jag är mycket glad över att Staffan Eklöv med sin gedigna mejerikompetens och långa erfarenhet tackat ja till tjänsten som vd för Grådö mejeri. Med Staffan Eklöv i spetsen kommer vi att intensifiera planeringen av den operativa verksamheten, säger Magnus Johansson, vd Coop Inköp och Kategori AB.

Staffan Eklöv kommer närmast från det Ålandsmejeriet ÅCA där han varit produktions- och utvecklingschef. 1999-2011 var Staffan Eklöv mejeri- och produktutvecklingschef för Grådö mejeri, som då ägdes av Milko. Under denna tid ansvarade Staffan Eklöv bland annat för produktionen av Coop Änglamark mjölk. Staffan Eklöv har även varit projektledare för ett nordiskt mejeriprojekt i Bolivia, är mejeriutbildad i Finland och började sin karriär som ostmästare hos finländska Milka.

– Att få vara del av denna stora positiva händelse i mejeribranschen är väldigt roligt. Coop med sin storlek och sina marknadskanaler behövs på marknaden. Grådö mejeri är ett välinvesterat mejeri. Med Coop som ny ägare, får Grådö mejeri en bra framtid med fortsatt produktion av mejeriprodukter av hög kvalitet, säger Staffan Eklöv.

  • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

    EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
    Läs mer
  • Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

    Mer än var tredje måltid vegetarisk i storstäderna

    Den vegetariska trenden fortsätter att vara stark. I november var hela 34,6 procent av måltiderna i storstadsregionerna lakto-ovo vegetariska visar Matometerns Vego-index som baserar sig på 12 000 måltider.
    Läs mer