Coop presenterar ny plattform för innovativa digitala tjänster i dagligvaruhandeln – Först ut är den digitala assistenten Cooper

Coop presenterar ny plattform för innovativa digitala tjänster i dagligvaruhandeln – Först ut är den digitala assistenten Cooper

Med plattformen Testlabbet vill Coop sätta fokus på innovativa digitala tjänster som utvecklas inom bolaget och göra dem tillgängliga. Den första nya tjänsten som presenteras är kommunikationsplattformen Cooper, en digital assistent som sätter grunden för möjligheten att med hjälp av digitala tjänster underlätta vardagen för Coops medlemmar och kunder.

Coops nya digitala assistenten Cooper tar hjälp av AI-teknologi för att möta kundens behov. Nu till en början hittar man Cooper på coop.se och nere i vänstra hörnet. Initialt kan Cooper svara på frågor inom ett stort antal ämnen relaterade till Coops verksamhet som till exempel medlemsfrågor, ge receptförslag eller hur man handlar online. Allt eftersom kunder ställer fler frågor och Coopers interaktioner med användare ökar så breddas assistentens förståelse. En fråga Cooper inte kan svara på ena dagen resulterar oftast i ett svar dagen efter om samma fråga ställs. Vecka för vecka ökas komplexiteten som den digitala assistenten kan hantera, där svårare problem och frågor kan lösas allt eftersom. Cooper kommer även att lösa andra uppgifter framöver då fler färdigheter utöver att svara på frågor kommer att adderas.

Det här är en unik kommunikationsplattform som bygger på konversationsbaserad AI. Med Cooper som bas har vi möjlighet att steg för steg bygga på och addera fler digitala tjänster. Cooper är det första steget i vår digitala kundresa, där målsättningen är att erbjuda Sveriges bästa kundupplevelse, säger Amer Mohammed affärsområdeschef Digital.

Besöker man en av Coops butiker eller digitala kanaler framöver kommer man att bli uppmärksammad på nya innovativa digitala tjänster som Coop testar eller lanserar. Inom ramen för Testlabbet kommer Coop att presentera nya tjänster som antingen testas i mindre skala för att se ifall lösningen tillför nytta och bör fortsätta utvecklas eller om större modifieringar behövs. Testlabbet kommer även att söka efter frivilliga som vill vara först med att testa de senaste digitala innovationerna inom dagligvaruhandeln och vara en viktig del av utvecklingen. När man ser Testlabbets logotyp ska man bli uppmärksam på att en ny digital tjänst är under utveckling och att man som användare kan påverka processen.

Coop vill förändra branschen genom att utveckla digitala lösningar som underlättar för våra medlemmar och kunder. För att vara i framkant behöver vi vara snabba som utvecklare och våga testa olika lösningar för att se om de tillför nytta. Testlabbet gör det möjligt för oss att samla all utveckling som görs för att hjälpa våra kunder att skapa matglädje i vardagen, säger Amer Mohammed.

Just nu kan man träffa den digitala assistenten Cooper på www.coop.se. Titta nere i vänstra hörnet och ställ lite frågor för att hjälpa Cooper att lära sig och förstå sin omvärld bättre.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13

 • Coop utökar samarbetet med Too Good To Go för att minska matsvinn

  Coop utökar samarbetet med Too Good To Go för att minska matsvinn

  Coop tar ännu ett steg i arbetet med att minska matsvinnet genom att gå in i ett nationellt samarbete med maträddarappen Too Good To Go. Genom samarbetet kommer fler kunder kunna köpa mat som riskerar att bli svinn till rabatterat pris och Coop får ett verktyg till för att minska matsvinnet.  
  Läs mer
 • Änglamarkspriset 2022: Här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

  Änglamarkspriset 2022: Här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

  KF och Coop presenterar nu de tio nominerade som gått vidare i Änglamarkspriset 2022. Änglamarkspriset delas ut till personer, organisationer eller initiativ som gjort särskilt värdefulla insatser inom miljö och ekologi, eller har en hållbar idé med stor potential för framtida hållbarhetsnytta. Änglamarkspriset delas sedan 2002 ut av KF och Coop tillsammans med Änglamarksfamiljerna Danielsson, Taube och Alfredson.
  Läs mer