Coop öppnar på Centralen i Stockholm

Idag slås dörrarna upp till en butik med ett av Stockholm mest centrala lägen – Stockholms Centralstation. En butik som präglas av matinspiration, ett nytt inredningskoncept och stort fokus på frukt och grönt. Butiken erbjuder en manuell delikatessdisk för ost och chark, nybakat bröd varje dag och är nästan alltid öppen.

Centralen är en av Stockholms mest trafikerade platser, med mängder av människor i rörelse under dygnets alla timmar. För att möta upp mot detta kommer butiken både ha generösa öppettider och erbjuda hela tretton kassor, varav tio snabbkassor och tre manuella. Butiken är också betydligt större än den Coop-butik som tidigare fanns på Centralen innan ombyggnationen. Totalt har butiken en yta på 1400 kvadratmeter.

– Vi ska vara ett enkelt alternativ för alla resenärer, boende och personer som arbetar runt Centralen oavsett om de behöver handla mycket eller lite. Vi är alltigenom en välsorterad mataffär som erbjuder ett utbud av varor som passar oavsett om du ska veckohandla, handla en frukost på språng eller råvaror till kvällsmiddagen, säger Johan Beckman butikschef, Coop Centralen.

Samarbete med Arbetsförmedlingen
Den 4 december 2012 arrangerade Coop och Arbetsförmedlingen ett rekryteringsevent på Centralen i Stockholm. Syftet var att locka folk att söka till Coops nya butik och intresset var stort. Totalt besökte över 1700 personer den gemensamma montern och av dessa har ett tiotal personer rekryterats. Sammanlagt kommer 50 personer att arbeta i Coops butik på Centralen.

Ett nytt namn testas i butiken:

-Vi har gjort analyser som visar på att våra kunder föredrar ett mer enhetligt Coop och att det är mindre relevant om de handlar i en Coop Nära, Konsum- eller Extra-butik. Dagens format förvirrar konsumenterna snarare än vägleder och istället efterlyser kunderna enkelhet. Därför heter den nya butiken enbart Coop Centralen. Vi kommer testa detta inom ramen för ett pilotprojekt i ett antal av våra butiker under 2013, säger Thomas Engelhart, Vd Coop Marknad.

Miljövänlig butikskyla
Utifrån Coops hållbarhetsarbete har en toppmodern kyl- och frysanläggning installerats. Kyl- och frysanläggningen innehåller enbart naturliga köldmedier som inte påverkar växthuseffekten samt har extremt låg energiförbrukning. Kyl- och frysdiskar med glaslock, LED-belysning, lågenergifläktar och temperaturövervakningssystem är exempel på investeringar som bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning. Från kylanläggningen tillvaratas även all spillvärme som återvinns och värmer butiken.

Butiken invigs idag klockan 10:00 med att Anders Gruvfors, kedjechef Coop Nära och Konsum, Lars Ericsson VD konsumentföreningen Stockholm klipper band tillsammans med Johan Beckman, butikschef.

Fakta om Coop Centralen:
Nyinvigningsdatum: 7 mars 2013
Adress: Centralplan 1

Öppettider: mån-sön 06:00-23:30
Butikschef: Johan Beckman

För ytterligare information:
Johan Beckman, butikschef Coop Centralen, tel: 010-741 98 71
Coops pressjour, tel. 010-743 13 13

Coop bedriver dagligvaruhandel inom butikskedjorna Coop Forum, Coop Extra, Coop Konsum, Coop Nära, Coop Bygg samt Mataffären.se och Daglivs. Se även www.coop.se
 • Coop Mini öppnar i Tystberga

  Coop Mini öppnar i Tystberga

  På torsdag den 2 december öppnar Coops andra helt obemannade butik. Denna gång är det Coop Butiker & Stormarknader som öppnar en Coop Mini i Tystberga utanför Nyköping. Coop Mini ställs ut tillfälligt som stöd när den befintliga Coop-butiken renoveras och kompletterar även onlinehandeln på orten.
  Läs mer
 • Tre glutenfria nyheter från Coop

  Tre glutenfria nyheter från Coop

  Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.
  Läs mer