Coop öppnar ny butik i Punkt Gallerian

Coop öppnar ny butik i Punkt Gallerian

Den 28 september öppnar Coop upp dörrarna till sin nybyggda butik i centrala Västerås. Ett brett sortiment med extra satsning på färskvaror utlovas kunderna.

– Äntligen står vi här, det känns underbart. Våra kunder och medlemmar kan räkna med en butik fylld av matglädje och delikatesser i världsklass – med ett brett sortiment av ost, chark och färdigmat, säger Marcus Forsberg, Affärsområdeschef Coop Mitt som drivit projektet i nära samarbete med butikschef och personal.

På Coop City Västerås i Punkt Gallerian möts kunderna av färsk frukt och grönt varje dag att frossa i samt doften av butiksbakat bröd. Butiken har även en stor salladsbar samt ett flertal andra goda lunchalternativ som färdiga mackor, baguetter och matlådor att värma. Coop-butiken i Punkt har ett eget kök som kommer göra allt från smörgåstårtor till egna köttbullar. Dessutom finns en vegobar.

– I vegobaren har vi ett brett utbud av veganska och vegetariska favoriter, allt samlat på samma ställe för lättare översikt av sortimentet. Det ska vara lätt att välja vego, säger Marcus Forsberg.

Premiärdagen till ära inbjudes kunder att fira invigningen tillsammans. Klockan 10:00 klipps det klassiska bandet och det bjuds på kaffe och tårta. Dessutom finns maskoten Django i butiken mellan kl. 15-18.

Coop City Västerås i Igor Galleria – som Coop City Västerås i Punkt Gallerian ersätter – är öppen fram till 23 september, med reservation för ett begränsat sortiment. Totalt har Coop numera tio butiker i Västerås, varav tre av dessa under uppskattade lågpriskonceptet X-:tra med schyssta priser varje dag. Hösten 2024 öppnar en till X:-tra i Igor Galleria.

– Västerås har varit på stark frammarsch länge med allt fler som flyttar hit. Att få möjligheten att utöka med ytterligare nybyggda butiker i den anrika Gurkstaden känns oerhört inspirerande, säger Magnus Wåhlander, vd Coop Mitt.

För frågor eller besök under öppningsdagen vänligen kontakta Coops pressjour på media@coop.se eller tel 010-743 13 13

Välkommen att ta en titt och rundtur i nya butiken i vår unika 3D-film