Coop öppnar ny butik i HaningeBild: Brunnberg & Forshed

Coop öppnar ny butik i Haninge

Våren 2019 planerar Coop Butiker och Stormarknader att öppna en ny modern butik ett stenkast från Haninge Centrum. Den nya butiken är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt som sker i Haninge med bland annat 600 nya bostäder tätt intill kollektivtrafiken, där den nya butiken blir ett nav för de som söker matinspiration eller ett fräscht mellanmål på språng.  

Coops nya butik i Haninge får ett centralt läge mellan Haninge centrum, buss- och pendeltågsstationen samt med bostäder tätt inpå. Den nya luftiga och moderna butiken kommer att ha ett stort utbud av mat som man kan äta på språng samtidigt som sortimentet kommer att vara anpassat efter kundernas önskemål.

Det första kunden möts av när de kommer in i butiken är en stor frukt- och gröntavdelning och fokus på färskvaror kommer att vara tydlig genom hela butiken. Samtidigt kommer matinspiration och hållbarhet att vara två centrala beståndsdelar i butikens erbjudande.

Vår nya butik med ett stort fokus på färskvaror, matinspiration och hållbarhet ligger helt rätt i tiden. Med butiken i Haninge vill vi skapa en mötesplats för människor som uppskattar god mat och söker inspiration för vad de ska äta varje dag. Det är ett toppläge för en matbutik med liv och rörelse runt butiken, säger Jens Ekholm, distriktschef i Stockholm för Coop Butiker och Stormarknader.

Haningeterrassen är en stadsdel som utvecklas av Riksbyggen med en vision om att skapa boende för personer som söker ett aktivt liv med flera aktivitetsmöjligheter i närheten.

Med en modern matbutik i samma hus minskar behoven av en egen bil för att göra sina inköp. Det både sparar tid för de boende och är bra för miljön, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13