Coop öppnar ny butik i centrala Kävlinge

Coop öppnar ny butik i centrala Kävlinge

Coop öppnar på torsdag den 24 september en helt ny butik i Kävlinge. Butiken får ett centralt läge i den nya stadsdelen Stationsstaden. Matglädje kommer att stå i fokus i den drygt 2 000 kvm stora butiken när den har premiär.

Coops nya butik blir en viktig del av den nya stadsdelen Stationsstaden, som uppförts av fastighetsutvecklaren Midroc. Den nya stadsdelen byggs ut etappvis och förväntas vara färdig 2028. Förutom bostäder för drygt 3 000 människor kommer området även innefatta ett nytt kommunhus, ett badhus och den nya Coop-butiken.

– Vi ser verkligen fram emot att få öppna en ny modern butik i Kävlinge. Den nya butiken kommer att öppna på ett attraktivt läge i nya Stationsstaden. Vår målsättning är att skapa en mötesplats för lokalinvånarna som inspirerar till matglädje, säger Evelina Persson, butikschef på Coop Kävlinge.

Butiken kommer få en total yta på ca 2 800 kvm och en säljyta på drygt 2 000 kvm. Butikens fokus kommer vara att erbjuda färskvaror, ekologiska och vegetariska varor samt ett stort utbud av närproducerad mat från lokala leverantörer.

– Förutom ett stort fokus på färska, ekologiska och lokala varor så kommer vi även att erbjuda kunderna en stor fantastisk delikatess med både medelhavsdelikatesser och färdiglagad mat, säger Evelina Persson.

Längre fram i höst kommer butiken även att erbjuda en hämta-lösning där kunderna kan beställa varor på nätet och hämta det färdigpackat i butiken.

– Vi är glada att Coop såg möjligheterna med det attraktiva läget som vi kunde erbjuda. Stationsstaden är ett samarbete mellan Kävlinge kommun och andra fastighetsutvecklare, där vi är med och skapar rätt förutsättningar för att Stationsstaden ska bli en hållbar, genuin och modern stadsdel, säger Maria Ekström, affärschef Midroc Properties.

Kontakt Midroc
Maria Ekström, affärschef Midroc Properties, 010-470 74 91 och maria.ekstrom@midroc.se

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se