Coop öppnar ny butik i Borstahusen

Coop öppnar ny butik i Borstahusen

Coop Butiker och Stormarknader öppnar på torsdag den 25 mars en helt ny butik i Borstahusen. Coop Borstahusen får ett toppläge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och kommer, förutom ett attraktivt sortiment med ett fokus på lokala leverantörer, ha ett stort utbud av färskvaror som ska inspirera till matglädje.

Matglädje och färskvaror kommer att stå i fokus i den 2 000 kvadratmeter stora butiken, som får ett centralt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen. Butiken uppförs av fastighetsutvecklaren Mims Invest och är utrustad med ett eget kök med heltidsanställd kock, delidisk och 1 400 kvadratmeter säljyta vilket innebär att kunderna både kan göra sin storhandling samt hitta enkla och snabba måltidslösningar när de är på språng.

– Med den här etableringen ökar vi Coops närvaro i södra Sverige och jag är glad att få öppna en så luftig och fräsch butik där vi får möjlighet att möta våra kunder och medlemmar på bästa läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen. Målet är att inspirera till matglädje i en rymlig och inbjudande butik med ett brett sortiment av färskvaror, ekologiska varor och närproducerad mat, säger Elinor Jönsson, butikschef på Coop Borstahusen.

Byggnationen i den nya stadsdelen Norra Borstahusen är i full gång. Området kommer att byggas ut etappvis. Hela stadsdelen förväntas omfatta cirka 1 100 nya bostäder när allt är klart, där Coop-butiken blir en viktig pusselbit i stadsdelen.

– Det här är en viktig etablering för Norra Borstahusen, vår nya stadsdel vid havet som växer och kommer få ännu fler invånare de närmsta åren. Det har länge funnits behov av en större matbutik i den här delen av Landskrona, och med den nya butiken blir det ännu enklare för Landskronaborna att handla på hemmaplan, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Butiken kommer även att erbjuda en hämta-lösning där varor plockas i butik och levereras ut till kundparkering utanför butiken, samt postboxar för upphämtning av paket. Både traditionell utcheckning och självutcheckning finns tillgänglig från start. Butiken får två grannar i form av STC Gym och Spiggens Zoologiska. Butiken har 29 medarbetare inklusive butikschef och slår upp portarna kl 11.00, torsdag 25 mars. Adressen är Kung Hans väg 1, Borstahusen.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.
  Read more
 • MedMera Bank fortsätter ta marknadsandelar

  MedMera Bank fortsätter ta marknadsandelar

  MedMera Bank presenterar en positiv årsrapport för 2023 trots de utmaningar som påverkat nischbankerna. Med en ökande kundbas och fokus på affärsregler har banken visat på tillväxt och framtidstro.
  Read more