Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik i Borstahusen i nordvästra Landskrona. Butiken får ett attraktivt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och väntas bli ett välkommet tillskott i området. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.

Vi ser verkligen fram emot att nu börja planera butiken mer i detalj. Vi vill skapa en inspirerande matbutik med matglädje i fokus och med ett sortiment som är anpassat efter vad boende i Borstahusen helst vill ha på matbordet, säger Martin Runquist, Försäljning- och Driftchef Syd, Coop.

Den nya Coop butiken kommer bli en del av den nya stadsdelen Norra Borstahusen, som redan nu är i full gång att byggas i Landskrona. Hela området förväntas omfatta ca 1 100 nya bostäder, en idrottsplats, en skola och Coops nya butik. När butiken öppnar kommer även boende i Borstahusen få betydlig närmare till en fullstor livsmedelsbutik, något som varit efterlängtat.

Coop är efterlängtade i stadsdelen Norra Borstahusen som bara under förra året fick hundra nya bostäder precis vid havet. Det har länge funnits behov av en större matbutik i den här delen av Landskrona. Detta är ytterligare ett steg i vår satsning på att göra det enkelt för Landskronaborna att handla på hemmaplan, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Fastighetsägaren MIMS Invest ser stora möjligheter för den nya butiken som planeras vara redo att invigas andra halvåret 2020.

MIMS Invest är glada och stolta över att få förtroendet att utveckla denna fastighet i en del av Landskrona, som ligger så vackert och utvecklas så snabbt. Vi känner att Coops senaste koncept med många gröna värden och hög kvalité på produkterna, kommer fungera fint och vara välkommet på platsen. Vårt bolag ser fram emot ett gott samarbete med Landskrona kommun och vi hoppas kunna bidra med en estetiskt tilltalande arkitektur, samt en viktig funktion med livsmedel till de boende i närheten säger Mårten Mårtensson, VD, MIMS Invest.

 

 

För arbetssökande:
Om du är intresserad av att börja jobba i en av våra nya butiker kan du besöka https://www.coop.se/Globala-sidor/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ där alla nya och tillgängliga tjänster presenteras.