Coop Online expanderar – först ut är Göteborg

Coops e-handelstjänst Coop Online är under stark tillväxt och lanseras nu i Göteborg. Göteborgarna blir därmed de första utanför Stockholm och Mälardalen att få möjlighet att beställa mat och Coop Matkasse på nätet – och få allt levererat till dörren.

Sedan 2008 har boende i Stockholm och Mälardalen haft möjlighet att handla mat på nätet genom Coops e-handelstjänst. Förra året lanserades färdigpackade middagslösningar med det nuvarande namnet Coop Matkasse, som idag finns på riksnivå. Nu sker ännu ett steg i expansionen när Göteborg blir först ut med hemleverans av matvaror och Coop Matkasse.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda göteborgarna en tjänst som underlättar vardagen och vi vet att allt fler upptäcker att det är enkelt och tidssparande att handla hemma, säger Carina Malmer, styrelseordförande Coop Medlem Väst.

– Göteborg är en mogen marknad där vi ser att vår tjänst har stor potential. Under 2011 hade vår e-handel en tillväxt på 17 procent. Vi förväntar oss en ännu kraftigare ökning framöver, minst 25 till 30 procent per år är målet och tanken är att Coop Online ska bli rikstäckande, säger Claes Hessel, vd Coop Online.

Tjänsten, som lanseras lagom till skolstarten då många storhandlar och vill styra upp sina rutiner inför hösten, kommer att finnas tillgänglig för alla som bor inom ca två mils radie från stadskärnan. Utbudet är detsamma som i Coops butiker och fokus är på färskvaror som frukt och grönt och mejeriprodukter.

Göteborgs Kulturkalas – startskott för Coop Online
I samband med Göteborgs Kulturkalas kommer Coop Online att finnas i Bältesspännarparken och där kommer besökarna bland annat kunna prova på hur det är att ”handla hemma”.

Faktaruta Coop Online
Startade:                             2008 (under namnet Mataffaren.se)
Var i landet:                        Stockholm, Mälardalen och Göteborg
Leverans:                            Alla vardagar mellan kl 09.00-21.00
Övrigt:                                Medlemsåterbäring upp till 5 procent
Hemsida:                             www.cooponline.se

För ytterligare information:
Claes Hessel, vd Coop Online, tel. 070-495 84 62
Carina Malmer, styrelseordförande Coop Medlem Väst, tel. 0705-09 42 32
Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Coop Mini öppnar i Tystberga

  Coop Mini öppnar i Tystberga

  På torsdag den 2 december öppnar Coops andra helt obemannade butik. Denna gång är det Coop Butiker & Stormarknader som öppnar en Coop Mini i Tystberga utanför Nyköping. Coop Mini ställs ut tillfälligt som stöd när den befintliga Coop-butiken renoveras och kompletterar även onlinehandeln på orten.
  Läs mer
 • Tre glutenfria nyheter från Coop

  Tre glutenfria nyheter från Coop

  Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.
  Läs mer