Coop Online expanderar – först ut är Göteborg

Coops e-handelstjänst Coop Online är under stark tillväxt och lanseras nu i Göteborg. Göteborgarna blir därmed de första utanför Stockholm och Mälardalen att få möjlighet att beställa mat och Coop Matkasse på nätet – och få allt levererat till dörren.

Sedan 2008 har boende i Stockholm och Mälardalen haft möjlighet att handla mat på nätet genom Coops e-handelstjänst. Förra året lanserades färdigpackade middagslösningar med det nuvarande namnet Coop Matkasse, som idag finns på riksnivå. Nu sker ännu ett steg i expansionen när Göteborg blir först ut med hemleverans av matvaror och Coop Matkasse.

– Vi är glada att nu kunna erbjuda göteborgarna en tjänst som underlättar vardagen och vi vet att allt fler upptäcker att det är enkelt och tidssparande att handla hemma, säger Carina Malmer, styrelseordförande Coop Medlem Väst.

– Göteborg är en mogen marknad där vi ser att vår tjänst har stor potential. Under 2011 hade vår e-handel en tillväxt på 17 procent. Vi förväntar oss en ännu kraftigare ökning framöver, minst 25 till 30 procent per år är målet och tanken är att Coop Online ska bli rikstäckande, säger Claes Hessel, vd Coop Online.

Tjänsten, som lanseras lagom till skolstarten då många storhandlar och vill styra upp sina rutiner inför hösten, kommer att finnas tillgänglig för alla som bor inom ca två mils radie från stadskärnan. Utbudet är detsamma som i Coops butiker och fokus är på färskvaror som frukt och grönt och mejeriprodukter.

Göteborgs Kulturkalas – startskott för Coop Online
I samband med Göteborgs Kulturkalas kommer Coop Online att finnas i Bältesspännarparken och där kommer besökarna bland annat kunna prova på hur det är att ”handla hemma”.

Faktaruta Coop Online
Startade:                             2008 (under namnet Mataffaren.se)
Var i landet:                        Stockholm, Mälardalen och Göteborg
Leverans:                            Alla vardagar mellan kl 09.00-21.00
Övrigt:                                Medlemsåterbäring upp till 5 procent
Hemsida:                             www.cooponline.se

För ytterligare information:
Claes Hessel, vd Coop Online, tel. 070-495 84 62
Carina Malmer, styrelseordförande Coop Medlem Väst, tel. 0705-09 42 32
Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år som ett bra tillfälle att skapa nya vanor och att ändra sina matvanor. En undersökning bland 1 300 svenskar som genomförts på uppdrag av Coops Matometer visar tydligt att fler personer i storstadsområden och fler kvinnor än män vill ändra något med sina matvanor. Det vanligaste är att man vill äta mindre sötsaker, och hela fyra av fem tillfrågade tror också att de kommer att lyckas med sin förändring i det nya året.
  Läs mer
 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer