Coop Öjebyn nyöppning

Coop invigde helrenoverad butik i Öjebyn med miljövänliga lösningar

Fredagen den 9:e juni invigde Coop i Öjebyn sin helrenoverade butik med fokus på matglädje, ekologi och hållbarhet.

– Vi på Coop vill erbjuda dig som kund en butiksupplevelse i världsklass. Jag hoppas att våra kunder och medlemmar i Öjebyn med omnejd blir nöjda över butikens förvandling, säger Peter Fjällborg vd Coop Norrbotten.

Sedan hösten 2015 ställer Coop om sina butiker till tre nya format: Stora Coop, Coop och Lilla Coop. Konsum i Öjebyn heter numera Coop Öjebyn och är en butik som är helrenoverad med större fokus på ekologiska varor och på miljövänliga lösningar.

– Förutom själva konceptuppdateringen så kan vi nu erbjuda butiksbakat bröd och ett utökat färskvarusortiment. Vi har också gjort det lättare för kunderna att hitta ekologiska, hållbara och lokala varor, berättar butikschef Fredrik Stenberg.

I butiken kommer det dessutom att finnas en separat förbutik med spel och post, samt nya snabbkassor som ska underlätta för kunderna. Den helrenoverade butiken har nu en kyl- och frysanläggning som innehåller enbart naturliga köldmedier som inte påverkar växthuseffekten samt har extremt låg energiförbrukning. Kyl- och frysdiskar med glaslock, LED-belysning, lågenergifläktar och temperaturövervakningssystem är andra exempel på investeringar som bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning.

– Personalen har jobbat hårt för att få i ordning butiken. Det känns jätteroligt att äntligen kunna bjuda in till den här invigningen och visa upp vår nya, fina butik, säger Fredrik Stenberg.

För ytterligare frågor kontakta:
Peter Fjällborg, Vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76
Glenn Strandberg, Regionchef Coop Norrbotten, 070-560 44 90
Fredrik Stenberg, Butikschef, 072-544 51 85

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av 135 470 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 38 butiker/stormarknader, ca 700 årsanställda samt en bruttoomsättning på 2,6 miljarder kronor. Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.

www.coopnorrbotten.se

 • Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop Syd kommer att etablera en ny Stora Coop i Svedala i Skåne. Bygget pågår för fullt med målsättningen att inviga butiken under första halvan av 2023.  Coop Syd AB har tecknat ett tioå...
  Läs mer
 • Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.
  Läs mer