Coop och HKScan tecknar femårigt samarbetsavtal

HKScan Sweden AB och Coop Sverige AB har igår tecknat ett femårigt ramavtal för samarbete. Coop Sverige AB har ca 700 butiker runt om i landet och drygt 21 procent av marknaden.

Det nya femåriga avtalet är en förlängning av rådande samarbetsavtal mellan HKScan och Coop och omfattar huvudsakligen produktion av konsumentpackat färskt kött. Det gemensamma målet är att ytterligare stärka utvecklingen inom kategorin kött.

Med Coop-avtalet säkras HKScans position på den svenska marknaden och Coop säkrar god tillgång på svensk råvara, samtidigt som det ger andra ömsesidiga fördelar. HKScan och Coop Sverige ett starkt fokus inom hållbarhet, något båda parter nu ser stora möjligheter att få bättre utväxling av.

– För Coop innebär avtalet att vi fortsatt kan tillgodose våra kunders efterfrågan på svenskt kött av hög kvalitet som producerats på det sätt som såväl våra kunder som vi kräver. Vi ser också fram emot att tillsammans med HKScan utveckla Coops kötterbjudande mot konsument, säger Karolina Hagberg, affärsområdesdirektör, Inköp och Kategori, Coop Sverige AB.

HKScan upprätthåller ett starkt engagemang för djurens välbefinnande, spårbarhet av köttråvara och ansvarsfulla produktionsmetoder. Som dagligvarukedja har Coop Sverige stort fokus på dessa frågor, något som gynnas ytterligare av HKScans höga krav på produktkvalitet och hållbara sätt att arbeta och är på så vis en naturlig samarbetspartner för Coop Sverige.

– Dagens konsumenter uppskattar ett bevisat engagemang för hållbar produktion. Vi kommer fortsätta samarbeta med Coop för att motsvara dessa förväntningar och tillsammans driva en hög produktkvalitet och etiskt samarbete, säger Göran Holm, EVP, Consumer Business, Skandinavien.
Under de senaste två åren, har HKScan genomfört en omfattande effektivisering av sin produktionsstruktur för att förbättra effektiviteten och öka produktiviteten genom hela sin värdekedja. Det långsiktiga avtalet med Coop Sverige är en glädjande nyhet för alla aktörer i värdekedjan.

– Samarbetsavtalet kommer att säkerställa att svenskproducerat kött behåller sin position på den svenska detaljhandelsmarknaden. Något som stödjer de svenska djurproducenterna, men även ger anställningstrygghet och stabilitet till den svenska köttindustrin, tillägger Holm.

Ytterligare information:
Göran Holm, EVP, HKScans Consumer Business i Skandinavien. Vänligen boka tid för intervju hos Anna Simonsson, VD-assistent, telefon: 08-725 82 16.
För journalister – Coops pressjour, tel. 010-743 13 13
För kunder – Coop Kundkontakt, tel. 0771-17 17 17

Bildtext till bifogad bild: Vid signeringen deltog, från vänster Hannu Kottonen, Koncern-VD HKScan Abp, Johnny Capor, CFO Coop Sverige AB, Göran Holm, EVP, Consumer Business, Skandinavian HKScan Abp samt Karolina Hagberg, affärsområdesdirektör Inköp och Kategori, Coop Sverige AB. Foto: Magnus Fond

Coop Sverige AB är ett bolag som leder, utvecklar och samordnar Coops verksamhet. Coop Sverige ansvarar bland annat för inköp och sortimentsutveckling, logistik, marknadsföring och affärsstöd. Coop ägs av 3,4 miljoner medlemmar och har cirka 700 butiker runt om i landet, varav cirka hälften drivs i ett dotterbolag till Coop Sverige AB och hälften av olika konsumentföreningar. www.coop.se

HKScan är den ledande experten på kött i Norden. Vi säljer, marknadsför och producerar ansvarsfullt producerade, högkvalitativa gris-, nöt-, fjäderfä- och lammprodukter, förädlade köttprodukter samt färdigmat under starka varumärken. Våra kunder finns i sektorerna detaljhandel, livsmedelstjänster, industri och export och våra hemmamarknader utgörs av Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Vi exporterar till närmare 50 länder. HKScans nettoomsättning uppgår till 2,1 miljarder euro och koncernen har cirka 7 700 anställda, vilket gör HKScan till ett av Europas ledande köttföretag

 • Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Med start måndagen den 30 januari och sex veckor framåt sätter Coop fullt fokus på snacks och underhållning tillsammans med humortrion IJustWantToBeCool och contentbyrån Splay One.
  Läs mer
 • Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Som en extra försiktighetsåtgärd utökas tidigare återkallelse av ägg och omfattar nu samtliga datum med bäst före-datum från 21 december 2022 till och med bäst före-datum 28 januari 2023. Återkallelsen görs med anledning av risk för salmonella. Återkallelsen gäller Coop Ägg Frigående 12-pack, Coop Ägg Frigående 24-pack samt Xtra Ägg Frigående 15-pack.
  Läs mer