Coop och HKScan tecknar femårigt samarbetsavtal

HKScan Sweden AB och Coop Sverige AB har igår tecknat ett femårigt ramavtal för samarbete. Coop Sverige AB har ca 700 butiker runt om i landet och drygt 21 procent av marknaden.

Det nya femåriga avtalet är en förlängning av rådande samarbetsavtal mellan HKScan och Coop och omfattar huvudsakligen produktion av konsumentpackat färskt kött. Det gemensamma målet är att ytterligare stärka utvecklingen inom kategorin kött.

Med Coop-avtalet säkras HKScans position på den svenska marknaden och Coop säkrar god tillgång på svensk råvara, samtidigt som det ger andra ömsesidiga fördelar. HKScan och Coop Sverige ett starkt fokus inom hållbarhet, något båda parter nu ser stora möjligheter att få bättre utväxling av.

– För Coop innebär avtalet att vi fortsatt kan tillgodose våra kunders efterfrågan på svenskt kött av hög kvalitet som producerats på det sätt som såväl våra kunder som vi kräver. Vi ser också fram emot att tillsammans med HKScan utveckla Coops kötterbjudande mot konsument, säger Karolina Hagberg, affärsområdesdirektör, Inköp och Kategori, Coop Sverige AB.

HKScan upprätthåller ett starkt engagemang för djurens välbefinnande, spårbarhet av köttråvara och ansvarsfulla produktionsmetoder. Som dagligvarukedja har Coop Sverige stort fokus på dessa frågor, något som gynnas ytterligare av HKScans höga krav på produktkvalitet och hållbara sätt att arbeta och är på så vis en naturlig samarbetspartner för Coop Sverige.

– Dagens konsumenter uppskattar ett bevisat engagemang för hållbar produktion. Vi kommer fortsätta samarbeta med Coop för att motsvara dessa förväntningar och tillsammans driva en hög produktkvalitet och etiskt samarbete, säger Göran Holm, EVP, Consumer Business, Skandinavien.
Under de senaste två åren, har HKScan genomfört en omfattande effektivisering av sin produktionsstruktur för att förbättra effektiviteten och öka produktiviteten genom hela sin värdekedja. Det långsiktiga avtalet med Coop Sverige är en glädjande nyhet för alla aktörer i värdekedjan.

– Samarbetsavtalet kommer att säkerställa att svenskproducerat kött behåller sin position på den svenska detaljhandelsmarknaden. Något som stödjer de svenska djurproducenterna, men även ger anställningstrygghet och stabilitet till den svenska köttindustrin, tillägger Holm.

Ytterligare information:
Göran Holm, EVP, HKScans Consumer Business i Skandinavien. Vänligen boka tid för intervju hos Anna Simonsson, VD-assistent, telefon: 08-725 82 16.
För journalister – Coops pressjour, tel. 010-743 13 13
För kunder – Coop Kundkontakt, tel. 0771-17 17 17

Bildtext till bifogad bild: Vid signeringen deltog, från vänster Hannu Kottonen, Koncern-VD HKScan Abp, Johnny Capor, CFO Coop Sverige AB, Göran Holm, EVP, Consumer Business, Skandinavian HKScan Abp samt Karolina Hagberg, affärsområdesdirektör Inköp och Kategori, Coop Sverige AB. Foto: Magnus Fond

Coop Sverige AB är ett bolag som leder, utvecklar och samordnar Coops verksamhet. Coop Sverige ansvarar bland annat för inköp och sortimentsutveckling, logistik, marknadsföring och affärsstöd. Coop ägs av 3,4 miljoner medlemmar och har cirka 700 butiker runt om i landet, varav cirka hälften drivs i ett dotterbolag till Coop Sverige AB och hälften av olika konsumentföreningar. www.coop.se

HKScan är den ledande experten på kött i Norden. Vi säljer, marknadsför och producerar ansvarsfullt producerade, högkvalitativa gris-, nöt-, fjäderfä- och lammprodukter, förädlade köttprodukter samt färdigmat under starka varumärken. Våra kunder finns i sektorerna detaljhandel, livsmedelstjänster, industri och export och våra hemmamarknader utgörs av Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Vi exporterar till närmare 50 länder. HKScans nettoomsättning uppgår till 2,1 miljarder euro och koncernen har cirka 7 700 anställda, vilket gör HKScan till ett av Europas ledande köttföretag

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Ny testvinst för Coop bearnaise

  Ny testvinst för Coop bearnaise

  År efter år fortsätter Coops bearnaisesås att imponera på landets smakpaneler. Nu även i Testfaktas oberoende laboratorietest.
  Read more