Coop Norra Backa ger Borlänge över 70 nya arbetstillfällen

Idag öppnar en helt ny Coop butik vid Norra Backa, en butik med stort fokus på färskvaror och som erbjuder kunderna över 25 meter manuella diskar för fisk, charkuterier, färdigmat och ost. Dessutom finns en barnhörna, ett bageri med nybakat bröd varje dag samt spelbutik och café. Butikens läge medför mycket bra parkeringsmöjligeter.

Coop Norra Backa erbjuder även ett brett sortiment av mat från jordens alla hörn. De manuella diskarna är bemannande alla dagar i veckan från sju morgonen till elva på kvällen och den moderna mejeriavdelningen innehåller bland annat mjölk från det lokala mejeriet i Grådö. I butikens barnhörna kan de minsta leka, pyssla och titta på film.

 – Vi ska erbjuda våra kunder ett bemötande i världsklass och vi har som ambition att bli Borlänges bästa färskvarubutik, jag vill att kunderna ska få en saluhallskänsla när de besöker vår butik, säger Anders Hedén, butikschef Coop Norra Backa.

Över tusen personer har sökt jobb på Coop Norra Backa och totalt har mer än 70 personer i olika yrkesgrupper rekryterats, som exempelvis sex stycken bagare till butikens eget bageri.

– Det är otroligt kul att så många personer har visat intresse för att arbeta hos oss och vi har anställt fantastiskt duktiga medarbetare, jag har bland annat fått möjligheten att anställa mycket erfaren och kompetent personal till vår fiskdisk, fortsätter Anders Hedén, butikschef Coop Norra Backa. 

Butikens säljyta är nästan 5 000 kvadratmeter och har förutom ShopExpress, fem manuella samt tre självscanningkassor.

I början av mars öppnades Coop Centralen i Stockholm. I och med detta sjösattes ett projekt som innebär att butiker som byggs om eller nyöppnas enbart kommer att heta Coop och inte ha kedjenamnen Extra, Konsum eller Nära. Den nya butiken i Borlänge heter därmed Coop Norra Backa.

Fakta om miljövänliga lösningar:
Stora investeringar har gjorts för att göra butiken miljövänlig, som att samtliga kyl- och frysdiskar här försedda med glaslock och dörrar, vilket minskar energiförbrukningen med upptill 50 procent. LED-belysning, lågenergifläktar och temperaturövervakningssystem är andra exempel på investeringar som bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning. 

Butiken invigs idag klockan 16.00 med att Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande och Fredrik Johanson, regiondirektör klipper band tillsammans med butikschef Anders Hedén.


Fakta om Coop Norra Backa:
Invigningsdatum: 23 oktober 2013
Adress: Norra Backagatan 5C, Borlänge
Öppettider: alla dagar 07:00-23:00
Butikschef: Anders Hedén

För ytterligare information:
Anders Hedén, butikschef Coop Norra Backa, tel: 010-7450041
Coop pressjour, tel: 010-743 13 13 

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Ny testvinst för Coop bearnaise

  Ny testvinst för Coop bearnaise

  År efter år fortsätter Coops bearnaisesås att imponera på landets smakpaneler. Nu även i Testfaktas oberoende laboratorietest.
  Read more