Coop Nord köper två butiker i Härnösand

Coop Nord köper två butiker i Härnösand

Coop Nord köper Tempo Tullporten och Brunne Livs i Härnösand. De 18 medarbetarna erbjuds fortsatt anställning på Coop Brunne och Coop Tullporten, som öppnar den 16 respektive 23 november.

– ”Det känns fantastiskt att göra två nya förvärv i Härnösand. Nu får våra medlemmar möjlighet att både göra vardagsinköp nära bostaden och storhandla på Coop”, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Coop Nord köper butikerna av Stig Vedin, med övertagande av Brunne den 13 november och Tullporten den 20 november. De första dagarna kommer butikerna att hålla stängt medan varorna byts ut, medarbetarna utbildas och butikerna ställer om till det nya gröna Coop-formatet.

– ”Vi har köpt och ställt om flera butiker under 2017 så vi har vana av att arbeta snabbt”, säger Thomas Johansson. ”Vi ser fram mot att välkomna gamla och nya kunder till två förvandlade butiker, där de ändå ska känna sig hemma.”

Under 2017 ökar Coop Nord sitt butiksbestånd med sju butiker: Coop Röbäck, Online och Mariehem i Umeå, Ånäset i Robertsfors, Granlo i Sundsvall och nu Tullporten och Brunne i Härnösand. En ny Coop-butik kommer att byggas på Tomtebo i Umeå och detaljplaneprocess pågår för en ny butik i Skellefteå.

-”Vi återinvesterar i hela vårt område”, säger Thomas Johansson. ”Vi vill ha en bra mix av små och stora Coop-butiker, vilket vi nu får även i Härnösand. Vi vill vara en grön kraft i Norrland.”

Se gärna: www.coopnord.se

Ytterligare information:
Elin Bäckman, kommunikationschef, Coop Nord, Tel 070-389 01 72, elin.backman@coopnord.se

Fakta om butikerna
Tempo Tullporten ligger i centrala Härnösand. Yta 1200m2
Brunne Livs ligger i Brunne, 2 mil från Härnösand. Yta 300 m2.

Fakta om Coop Nord
Coop Nord är en detaljhandelsdrivande konsumentförening som består av 75 butiker och stormarknader i Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Coop Nord ägs av 284 000 medlemmar. Butikskoncepten är: Coop Forum, Coop Extra, Coop, Coop Konsum, Coop Nära, Konsum Närköp, Edmarks Bageri och Sense Kosmetik.