Coop Nord köper butik i Ullånger

Coop Nord köper butik i Ullånger

Coop Nord köper ännu en butik, denna gång är det konkursboet efter Ica i Ullånger i Kramfors kommun. Butiken öppnar i Coops regi innan jul.

Kontraktet är nu påskrivet och arbetet med att omprofilera butiken till Coop startar omedelbart.

Vi ska göra vårt bästa för att övergången ska gå så snabbt och smidigt som möjligt så att våra blivande kunder inte behöver vara utan butik en längre tid, säger Thomas Johansson, vd Coop Nord.

Omställning och nyöppning av butiken kommer att bli tydlig för kunderna lagom till julhandeln. Dock kommer kunderna att känna igen sig i butiken och Coop Ullånger kommer att vara lyhörda för kundernas önskemål.

Vi återinvesterar i hela vårt område, och vill nå ut till nya medlemmar och befinna oss där kunderna finns. Vi hoppas att kunderna kommer trivas i sin nya butik, berättar Thomas Johansson.

Alla medarbetare från butiken i Ullånger med anställningskontrakt erbjuds att få fortsätta under Coop Nords regi. Just nu sker rekryteringen av en ny butikschef.

Vi kommer att träffa alla medarbetare som har anställningskontrakt den här veckan. De kan kunderna och orten, och för oss är det viktigt att behålla personal för att säkerställa ett fortsatt gott kundbemötande, säger Eva Våglund, personalchef Coop Nord.

Under de senaste två åren har Coop Nord öppnat sex nya butiker: Coop Röbäck, Coop Mariehem, Coop Ånäset, Coop Tullporten, Coop Brunne och Coop Granlo. Coop Nord har även startat Coop Online i Umeå, Sundsvall och Örnsköldsvik. I närtid öppnar vi även en helt ny Stora Coop butik i Umeå.

Detaljplaneprocess pågår även för en helt ny butik på växthusområdet i Skellefteå.

 

Ytterligare information:
Thomas Johansson, vd Coop Nord, tel 090-10 40 02
Joakim Fors, chef affärsutveckling Coop Nord, tel 072- 147 88 80

 

Fakta om Coop Nord
Coop Nord är en detaljhandelsdrivande konsumentförening som består av 80 butiker och stormarknader i Västerbottens, Västernorrlands och Jämtlands län. Coop Nord ägs av 288 000 medlemmar.

Se gärna: www.coopnord.se