Coop Mini öppnar i Tystberga

Coop Mini öppnar i Tystberga

På torsdag den 2 december öppnar Coops andra helt obemannade butik. Denna gång är det Coop Butiker & Stormarknader som öppnar en Coop Mini i Tystberga utanför Nyköping. Coop Mini ställs ut tillfälligt som stöd när den befintliga Coop-butiken renoveras och kompletterar även onlinehandeln på orten.

Den befintliga Coop-butiken i Tystberga har varit stängt sedan slutet av augusti på grund av en vattenskada. Under tiden som butiken varit stängd har Coop tillhandahållit en lösning där kunderna kan handla online och hämta beställda matkassar vid en kylbil vid butikens parkering varje vardag mellan 17.00 – 19.00. Matkassarna som beställs online både plockas och körs från Coop Stenbärsvägen i Nyköping.

Nu ställer Coop Butiker & Stormarknader ut en Coop Mini som ett komplement till onlinehandeln där kunder kan handla dygnet runt från ett bassortiment som butiken erbjuder.

– Jag är otroligt glad att vi nu fått på plats en Coop Mini som ett komplement till den onlinelösning som vi på kort tid tog fram för våra kunder och medlemmar i Tystberga. Det innebär att de både kan storhandla online med leverans fem dagar i veckan samt kompletteringshandla dygnet runt, sju dagar i veckan, säger Meta Persdotter, vd på Coop Butiker och Stormarknader.

Coop Mini i Tystberga erbjuder cirka 400 olika torra, frysta och kylda varor. Den obemannade butiken har inga traditionella kassor utan man betalar via Coops mobila betallösning Coop Scan & Pay. Med betallösningen och mobilt BankID kan man skanna sina varor, betala för dem och även låsa upp och ta sig in i butiken.

– Vi ser obemannade butiker som ett komplement till traditionella butiker och erbjuder nya etableringsmöjligheter. Butiksmodulerna kan enkelt utlokaliseras på olika platser och kan placeras i stadsdelar där det i dag inte finns någon Coop-butik, i glesbygd och i turistområden under säsong, där obemannade butiksmoduler kan erbjuda dagligvaror dygnet runt. Eller, som i det här fallet, som en lösning vid längre stängningar på grund av renovering, säger Stina Thorgerzon, chef Erbjudande och Format på Coop Sverige.

Coop Mini i Tystberga slår upp portarna kl 13.00 torsdag den 2 december. Läs mer om Coop Mini här och om Scan & Pay här.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.
  Read more
 • MedMera Bank fortsätter ta marknadsandelar

  MedMera Bank fortsätter ta marknadsandelar

  MedMera Bank presenterar en positiv årsrapport för 2023 trots de utmaningar som påverkat nischbankerna. Med en ökande kundbas och fokus på affärsregler har banken visat på tillväxt och framtidstro.
  Read more