Coop löser knäckfrågan – ”Vad blir det till middag?”

Coop löser knäckfrågan – ”Vad blir det till middag?”

Vad blir det till middag? Vad ska vi äta i kväll? Dessa ständigt återkommande frågor i en redan hektisk vardag för familjer och singelhushåll. Veckomenyn, Coops nya matkasse, löser smidigt utmaningen – utan vare sig krav på prenumeration och bindningstider.

– Vår nya matkasse delar ingredienser mellan recept du väljer och du ser vad varje portion kostar. Ett bra stöd för att leva resurseffektivt. Med bara ett par klick står hela veckomenyn klar, säger Peter Sund, Chef Kundtillväxt & Personalisering på Coop Sverige.

Coop lanserar nu den nya Matkassen. Samtidigt som man kan köpa veckans middagar kan man komplettera sin beställning med varor ur hela butikens sortiment, många av dessa från lokala leverantörer.

– Det nya konceptet är utvecklat från analyser som visar att majoriteten av våra traditionella matkassekunder passade på att handla fler varor samtidigt som de köpte sin matkasse. Vi fick regelbundet önskemål om en mer flexibel matkasse som inte kräver abonnemang eller leverans på en specifik veckodag. Det nya konceptet är helt integrerat med vår ordinarie onlineproduktion med butiksplock vilket gör det möjligt att komplettera med varor från butikens hela sortimentet, berättar Peter Sund.

Recepten i nya Matkassen är ett urval av Coops allra mest populära recept framtagna av Coop Provkök, en känd och betydelsefull svensk matinstitution som guidat matglada konsumenter sedan 70 år tillbaka. Recepten byts ut kontinuerligt och det finns alltid nya recept att välja mellan, ibland utifrån olika teman. Matkassen är inställd på tre middagar för fyra personer men kan ändras på såväl dagar som portioner. I dagsläget finns ett 70-tal recept att välja mellan som kontinuerligt uppdateras.

– Vi som jobbat med det här länge vet vikten av att kunna laga enkla och goda recept till vardags. Här kan man välja utifrån sina och familjens smakpreferenser vilket jag hoppas skänker mycket glädje, säger Sara Begner, chef Coop Provkök.

Med Coops nya Matkassen kan man enkelt byta ut och ändra recepten efter egna preferenser, till exempel kampanjvaror, ekologiskt, laktosfritt, förpackningsstorlek eller specifikt varumärke.

– Vi gör det enkelt för våra kunder och medlemmar att hitta sina favoriter till den kommande veckan. Det är lätt att skräddarsy varor till recepten utifrån sina preferenser, butikens erbjudanden och sortiment, berättar Peter Sund vidare.

Matkassen kan därefter fås hemlevererad, hämtas i butik eller skåp. Priset är samma oavsett om man köper varorna via ett recept, var för sig i e-handeln eller den butik man valt.

– Precis som i vår vanliga e-handel kan man välja hemleverans eller hämta i butik den dag och den tid som passar en bäst. Så länge det finns leveranstider kan man lägga beställningar framåt i tiden. Dessa kan justeras ända fram till kl. 23:00 dagen innan leverans, säger Peter Sund.

Den nya Matkassen möjliggör fler kategorier, möjligheten att sätta sin egen veckomeny och se pris per portion. Produkterna baseras på den butik man valt.

– Dessutom kan recept dela på ingredienser vilket minimerar svinn och får ner priset, säger Peter Sund.

Den tidigare centralt producerade Matkassen läggs ner i samband med detta.

Till Veckomenyn

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
  Read more
 • Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Att lära av historien för att ta avstamp in i framtiden är en viktig del i alla organisationers utveckling. I samband med årsstämman den 17 april och med anledning av att förbundet fyller 125 år ger KF nu ut en ny bok. Boken speglar KF:s historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Författare till boken är Anders L. Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet.
  Read more