Coop lockar fler att handla ekologiskt

Nu vill Coop få fler konsumenter att äta ekologiskt och sänker priset på utvalda ekologiska frukter och grönsaker med 30-50%. Coop har länge varit ledande inom ekologisk försäljning och vill med satsningen ”Veckans Eko” visa att den gröna satsningen fortsätter i Coops butiker. Kampanjen pågår hela året i alla Coops butiker och med varierande urval produkter till lågt pris.

En undersökning bland Coops medlemmar visar att nära hälften (44 %) av kunderna tycker att det är viktigt med ekologiska produkter. Idag står det ekologiska sortimentet för drygt 5% av Coops totala försäljning och att göra ekologiskt tillgängligt för fler är en prioriterad fråga för Coop. De tre främsta anledningarna till varför kunderna väljer ekologiska produkter är av hänsyn till miljön (51 %), att de innehåller färre eller inga gifter (45 %) och slutligen att de innehåller färre eller inga tillsatser (34 %).

”Coop har under många år varit ledande på ekologisk försäljning. Det började redan för drygt 100 år sedan då kooperationen kämpade för kundernas rätt till bra varor. Nu tar vi nästa stora steg med vår eko-satsning. Genom de val vi konsumenter gör kan vi bidra till ett jordbruk som är mer uthålligt, både på hemmaplan och på andra sidan jordklotet. I kombination med att detta är bra både för kropp och plånbok”, säger Louise König Hållbarhetschef på Coop.

Vid frågor kontakta:
För journalister – Coop Pressjour, tel. 010-743 13 13
För kunder – Coop Kundkontakt, tel. 0771-17 17 17

 • Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. 16 april startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.
  Läs mer
 • Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Änglamark rankas som Sveriges mest hållbara varumärke inom mat och dryck samtidigt som Coop för andra året i rad utses till den hållbaraste matkedjan. Det står klart när Nordens största...
  Läs mer