Coop lockar fler att handla ekologiskt

Nu vill Coop få fler konsumenter att äta ekologiskt och sänker priset på utvalda ekologiska frukter och grönsaker med 30-50%. Coop har länge varit ledande inom ekologisk försäljning och vill med satsningen ”Veckans Eko” visa att den gröna satsningen fortsätter i Coops butiker. Kampanjen pågår hela året i alla Coops butiker och med varierande urval produkter till lågt pris.

En undersökning bland Coops medlemmar visar att nära hälften (44 %) av kunderna tycker att det är viktigt med ekologiska produkter. Idag står det ekologiska sortimentet för drygt 5% av Coops totala försäljning och att göra ekologiskt tillgängligt för fler är en prioriterad fråga för Coop. De tre främsta anledningarna till varför kunderna väljer ekologiska produkter är av hänsyn till miljön (51 %), att de innehåller färre eller inga gifter (45 %) och slutligen att de innehåller färre eller inga tillsatser (34 %).

”Coop har under många år varit ledande på ekologisk försäljning. Det började redan för drygt 100 år sedan då kooperationen kämpade för kundernas rätt till bra varor. Nu tar vi nästa stora steg med vår eko-satsning. Genom de val vi konsumenter gör kan vi bidra till ett jordbruk som är mer uthålligt, både på hemmaplan och på andra sidan jordklotet. I kombination med att detta är bra både för kropp och plånbok”, säger Louise König Hållbarhetschef på Coop.

Vid frågor kontakta:
För journalister – Coop Pressjour, tel. 010-743 13 13
För kunder – Coop Kundkontakt, tel. 0771-17 17 17

 • Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Coop fixar festen tillsammans med IJustWantToBeCool

  Med start måndagen den 30 januari och sex veckor framåt sätter Coop fullt fokus på snacks och underhållning tillsammans med humortrion IJustWantToBeCool och contentbyrån Splay One.
  Läs mer
 • Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Coop utökar återkallelse av ägg med fler datum

  Som en extra försiktighetsåtgärd utökas tidigare återkallelse av ägg och omfattar nu samtliga datum med bäst före-datum från 21 december 2022 till och med bäst före-datum 28 januari 2023. Återkallelsen görs med anledning av risk för salmonella. Återkallelsen gäller Coop Ägg Frigående 12-pack, Coop Ägg Frigående 24-pack samt Xtra Ägg Frigående 15-pack.
  Läs mer