Coop lanserar rättvisemärkt tygkasse av ekologisk bomull

Nu lanserar Coop en tygkasse av ekologisk och rättvisemärkt bomull. Kassen är sydd av ett kvinnokooperativ i Indien och kommer att kosta 39 kr i butiker och stormarknader över hela landet. Texten på kassens ena sida lyder ”Jag är snygg och gör skillnad”.

– För oss på Coop är det viktigt att agera tillsammans med företag och människor som delar våra värderingar. Vi vet att ekologi och rättvis handel är viktigt för våra kunder och vi har därför tagit fram den nya tygkassen, säger Magnus Frisk, informationschef Coop Sverige.

Den ekologiska tygkassen är tillverkad med hänsyn tagen till människa och miljö. Tack vare Coops samarbete med Oria, ett svenskt företag baserat i Västerås, är det möjligt. De har i nära samarbete med sina indiska leverantörer byggt upp en verksamhet som gör att de kan marknadsföra produkter tillverkade av ekologisk och rättvisemärkt bomull. Arbetarna vid bomullsodlingarna får skäligt betalt och uppmuntras till facklig anslutning genom organisationsrätten. De som tillverkar själva kassen arbetar också under goda arbetsförhållanden enligt principerna för en rättvis handel.

För att få fram den ekologiska kassen är det ett antal steg som måste klaras av på vägen. Bomullen skall i tur och ordning, odlas, rensas, spinnas, färgas, stickas, vävas och sys innan man kan trycka ett budskap på den färdiga kassen. Även tråden som används är ekologisk.

För mer information: Coops pressjour tel 08-743 23 33

Bildtexter: -Coops nya tygkasse är sydd i ekologisk och rättvisemärkt bomull. -En av kvinnorna inom det indiska kvinnokooperativ som sytt Coops nya kasse av ekologisk och rättvisemärkt bomull.

 • CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022

  CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022

  Svenska folket och juryn har sagt sitt och det står klart att CleanSea vinner Änglamarkspriset 2022 och 250 000 kronor. CleanSea tilldelas priset för sitt arbete med att rädda marint djurliv och miljö genom att rensa hav och kuster från plastskräp. Priset delades ut vid en ceremoni på Vår Gård i Saltsjöbaden på onsdagskvällen.
  Läs mer
 • Coops nya varuterminal är Årets Logistiketablering

  Coops nya varuterminal är Årets Logistiketablering

  Coops nya varuterminal som byggs i Eskilstuna har tilldelats en delad förstaplats i utmärkelsen Årets Logistiketablering. Coops lager imponerade på juryn genom sin stora satsning på tågbunden dagligvarulogistik och att terminalen kommer bli högt automatiserad. Priset delas ut idag vid Logistik- och transportmässan. 
  Läs mer