Coop lanserar nya muggar inspirerade av Stig Lindbergs mönster

Nu följer Coop upp förra årets succé. När KF i fjol fyllde 110 år såldes jubileumsmuggarna med mönstret ”Fallande löv” slut på några dagar. Nu, lagom till jul, lanseras nya muggar i modern design efter mönster av Stig Lindberg.

Från och med nästa vecka finns de nya muggarna i Coops butiker och stormarknader runt om i landet. Mönstret är denna gång inspirerat från en av de många lekfulla och färgrika dekorer som Stig Lindberg skapade under sin livstid. Man känner igen mönstret från 1940-talets fajanser (lergods målat med tennglasyr) som nu åter är populära.

Lars Lindberg, son till Stig Lindberg, har varit delaktig i framtagandet av årets mönster.

– Stig Lindberg skapade bra modern design tillgängligt för alla. Genom samarbetet med KF blir det återigen möjligt att låta många få njuta av Stigs färglada och lekfulla mönster till ett överkomligt pris, säger Lars Lindberg.

Muggarna ingår i ”Retro Edition”, en serie porslin där KF nyproducerar efter exklusiva mönster av kända formgivare. Precis som i fjol står Jan Rundgren bakom designen.

Stig Lindberg (1916-1982) var och är fortfarande en av Sveriges största och populäraste formgivare. Under många år var han konstnärlig ledare på Gustavsbergs fabriker som ägdes av KF. Serviser från Gustavsberg och föremål med hans mönster och design finns i tusentals hem.

Muggarna säljs i 2-pack, i begränsad upplaga, med start vecka 49. Medlemspris är 59 kronor per förpackning. Ordinarie pris är 99 kronor per förpackning.

Läs gärna en intervju med Lars Lindberg på: https://www.coop.se/MedMera-kortet/Aktuella-erbjudanden/Ovriga-erbjudanden1/Stig-Lindberg-2010/

För ytterligare information och pressbilder: Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Ny testvinst för Coop bearnaise

  Ny testvinst för Coop bearnaise

  År efter år fortsätter Coops bearnaisesås att imponera på landets smakpaneler. Nu även i Testfaktas oberoende laboratorietest.
  Read more