Coop lanserar nya muggar inspirerade av Stig Lindbergs mönster

Nu följer Coop upp förra årets succé. När KF i fjol fyllde 110 år såldes jubileumsmuggarna med mönstret ”Fallande löv” slut på några dagar. Nu, lagom till jul, lanseras nya muggar i modern design efter mönster av Stig Lindberg.

Från och med nästa vecka finns de nya muggarna i Coops butiker och stormarknader runt om i landet. Mönstret är denna gång inspirerat från en av de många lekfulla och färgrika dekorer som Stig Lindberg skapade under sin livstid. Man känner igen mönstret från 1940-talets fajanser (lergods målat med tennglasyr) som nu åter är populära.

Lars Lindberg, son till Stig Lindberg, har varit delaktig i framtagandet av årets mönster.

– Stig Lindberg skapade bra modern design tillgängligt för alla. Genom samarbetet med KF blir det återigen möjligt att låta många få njuta av Stigs färglada och lekfulla mönster till ett överkomligt pris, säger Lars Lindberg.

Muggarna ingår i ”Retro Edition”, en serie porslin där KF nyproducerar efter exklusiva mönster av kända formgivare. Precis som i fjol står Jan Rundgren bakom designen.

Stig Lindberg (1916-1982) var och är fortfarande en av Sveriges största och populäraste formgivare. Under många år var han konstnärlig ledare på Gustavsbergs fabriker som ägdes av KF. Serviser från Gustavsberg och föremål med hans mönster och design finns i tusentals hem.

Muggarna säljs i 2-pack, i begränsad upplaga, med start vecka 49. Medlemspris är 59 kronor per förpackning. Ordinarie pris är 99 kronor per förpackning.

Läs gärna en intervju med Lars Lindberg på: http://www.coop.se/MedMera-kortet/Aktuella-erbjudanden/Ovriga-erbjudanden1/Stig-Lindberg-2010/

För ytterligare information och pressbilder: Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Coop Mini öppnar i Tystberga

  På torsdag den 2 december öppnar Coops andra helt obemannade butik. Denna gång är det Coop Butiker & Stormarknader som öppnar en Coop Mini i Tystberga utanför Nyköping. Coop Mini ställs ut tillfälligt som stöd när den befintliga Coop-butiken renoveras och kompletterar även onlinehandeln på orten.
  Läs mer
 • Tre glutenfria nyheter från Coop

  Tre glutenfria nyheter från Coop

  Coop stärker utbudet av glutenfritt inom de egna varumärkena Coop och Änglamark och lanserar tre nya glutenfria produkter. Samtliga produkter finns i butik och online redan nu.
  Läs mer