Coop lanserar ny webb-tjänst: ”100 frågor om mat” ger kunderna svar på de vanligaste frågorna om mat och hälsa

Coop har i dagarna lanserat sin nya webb-tjänst 100 frågor om mat. Tjänsten är framtagen för att konsumenter ska få svar på sina frågor om mat och hälsa. Konsumenten kan söka svar på sin fråga i en frågebank som innehåller information inom en rad olika kategorier. Det går också bra att mejla in sin fråga till Coop om svaret inte finns dokumenterat på Coop.se

I Coops senaste Medlemspanel med 5 649 svarande uppger 68 procent att deras hälsomedvetenhet har ökat det senaste året. Det finns en stark vilja att skaffa sig bättre matvanor och detta intresse hos konsumenten föder en rad frågor och funderingar kring mat och hälsa. Som lösning på kundernas många frågor lanserar Coop webb-tjänsten 100 frågor om mat.

– Vi ser en ökad hälsomedvetenhet i samhället och en vilja att förändra invanda matmönster. Vi märker även att konsumenterna har många frågor om mat, hälsa och klimat. Därför har vi tagit fram tjänsten 100 frågor om mat. Den ska fungera som en virtuell hälsorådgivare, säger Magnus Frisk, informationschef på Coop.

100 frågor om mat har sitt ursprung i Coops pilotprojekt med personliga hälsorådgivare i butik, så kallade Hälsoshoppers. På ett par stormarknader har kunderna haft möjlighet att få vägledning när de gjort sina matinköp. Det unika med Coops personliga hälsorådgivare var att rådgivningen var individuell och utgick från den enskildes förutsättningar och önskemål.

– Vårt pilotprojekt med personliga hälsorådgivare blev mycket uppskattade av kunderna. De ställde massvis av intressanta frågor som vi dokumenterade. Nu startar vi tjänsten 100 frågor om mat som består av ett urval av frågor som ställdes till oss som coachade kunderna i butikerna, säger Latifa Lindberg, hälsoansvarig Coop

Här följer ett antal exempel på frågor som ställdes och vars svar du finner i på Coop.se: • Varför säger man att frukosten är dagens viktigaste måltid? • Hur kan jag undvika att kycklingen blir så torr? • Hur ofta kan jag äta chips? • Vad är skillnaden på färsk och torr pasta? • Är det ok med konserver? • Vad är glutamat?

Coops undersökningar via Medlemspanelen är ett sätt för Coop att föra en kontinuerlig dialog med kunder, medlemmar och därmed också ägare, för att kunna möta deras önskemål i butik.

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Ny testvinst för Coop bearnaise

  Ny testvinst för Coop bearnaise

  År efter år fortsätter Coops bearnaisesås att imponera på landets smakpaneler. Nu även i Testfaktas oberoende laboratorietest.
  Read more