Coop Konsum Töcksfors kommer att avvecklas

Coop Värmland kommer att avveckla en av föreningens mindre butiker, Coop Konsum Töcksfors, som är beläget i ortens centrum. Anledningen är en allt tuffare konkurrens från Töckfors köpcentra med minskad försäljning och ökande förluster som följd.

Coop Värmland öppnade butiken i centrala Töcksfors så sent som 2012. Tanken var då att ge service bl.a. till de medlemmar som skulle bosätta sig i de nya bostäder som var under planering. Av olika anledningar blev kom nybyggnationerna inte till stånd, och sedan dess har Töcksfors Köpcentra, utanför centrumkärnan växt alltmer.

– Det finns tyvärr inga förutsättningar att driva en butik i ett centrum strax utanför ett stort köpcentra i ett så pass litet samhälle som Töcksfors, säger Coop Värmlands kommunikationschef  Klas Olsson. Istället kommer vi att fokusera oss på vårt dotterföretag MaxiMat som driver en framgångsrik handel i Töckfors köpcentra.

Butiken sysselsätter fyra personer och sista dag för öppethållande är den 2 november.

För ytterligare information; kontakta Coop Värmlands VD kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02

 • Coop öppnar ny butik i Haninge

  Coop öppnar ny butik i Haninge

  Våren 2019 planerar Coop Butiker och Stormarknader att öppna en ny modern butik ett stenkast från Haninge Centrum. Den nya butiken är en del av ett större stadsutvecklingsprojekt som sker i Haninge med bland annat 600 nya bostäder tätt intill kollektivtrafiken, där den nya butiken blir ett nav för de som söker matinspiration eller ett fräscht mellanmål på språng.
  Läs mer
 • Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Coop öppnar ny butik på Limhamn

  Limhamns sjöstad får sin första livsmedelsbutik när Coop Butiker och Stormarknader öppnar ny butik i nya stadsdelen Limhamns Läge. Den nya butiken kommer att ha fokus på färskvaror och ett brett ekologiskt sortiment och beräknas slå upp portarna hösten 2019.
  Läs mer