Coop Konsum Töcksfors kommer att avvecklas

Coop Värmland kommer att avveckla en av föreningens mindre butiker, Coop Konsum Töcksfors, som är beläget i ortens centrum. Anledningen är en allt tuffare konkurrens från Töckfors köpcentra med minskad försäljning och ökande förluster som följd.

Coop Värmland öppnade butiken i centrala Töcksfors så sent som 2012. Tanken var då att ge service bl.a. till de medlemmar som skulle bosätta sig i de nya bostäder som var under planering. Av olika anledningar blev kom nybyggnationerna inte till stånd, och sedan dess har Töcksfors Köpcentra, utanför centrumkärnan växt alltmer.

– Det finns tyvärr inga förutsättningar att driva en butik i ett centrum strax utanför ett stort köpcentra i ett så pass litet samhälle som Töcksfors, säger Coop Värmlands kommunikationschef  Klas Olsson. Istället kommer vi att fokusera oss på vårt dotterföretag MaxiMat som driver en framgångsrik handel i Töckfors köpcentra.

Butiken sysselsätter fyra personer och sista dag för öppethållande är den 2 november.

För ytterligare information; kontakta Coop Värmlands VD kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02

 • Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop etablerar ny butik i Svedala under 2023

  Coop Syd kommer att etablera en ny Stora Coop i Svedala i Skåne. Bygget pågår för fullt med målsättningen att inviga butiken under första halvan av 2023.  Coop Syd AB har tecknat ett tioå...
  Läs mer
 • Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Premiär för Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik

  Nya Coop Mini i Täby Park är Stockholms första dygnet-runt-öppna och helt obemannade livsmedelsbutik. Med hjälp av Coops mobilapp Scan & Pay låser kunden själv upp butiken, scannar sina varor, betalar och går ut. Butiken innehåller flera hundra torra, kylda och frysta varor och tycker man att något saknas, beställs det enkelt online på coop.se och hämtas i skåpet utanför butiken.
  Läs mer