Coop Konsum Töcksfors kommer att avvecklas

Coop Värmland kommer att avveckla en av föreningens mindre butiker, Coop Konsum Töcksfors, som är beläget i ortens centrum. Anledningen är en allt tuffare konkurrens från Töckfors köpcentra med minskad försäljning och ökande förluster som följd.

Coop Värmland öppnade butiken i centrala Töcksfors så sent som 2012. Tanken var då att ge service bl.a. till de medlemmar som skulle bosätta sig i de nya bostäder som var under planering. Av olika anledningar blev kom nybyggnationerna inte till stånd, och sedan dess har Töcksfors Köpcentra, utanför centrumkärnan växt alltmer.

– Det finns tyvärr inga förutsättningar att driva en butik i ett centrum strax utanför ett stort köpcentra i ett så pass litet samhälle som Töcksfors, säger Coop Värmlands kommunikationschef  Klas Olsson. Istället kommer vi att fokusera oss på vårt dotterföretag MaxiMat som driver en framgångsrik handel i Töckfors köpcentra.

Butiken sysselsätter fyra personer och sista dag för öppethållande är den 2 november.

För ytterligare information; kontakta Coop Värmlands VD kommunikationschef Klas Olsson, tfn; 010-410 81 02

 • Ola Andersson ska vässa Stora Coop på CBS

  Ola Andersson ska vässa Stora Coop på CBS

  Coop Butiker & Stormarknader knyter till sig Ola Andersson som får uppdraget att utveckla Stora Coops erbjudande inom pris, sortiment och butiksupplevelse. Tidigare i höstas beslutade C...
  Läs mer
 • Coop Värmlands hållbaraste medlem bor i Torsby

  Coop Värmlands hållbaraste medlem bor i Torsby

  Brynja Gudmundsdottir med familj fick på tisdagskvällen ta emot ett diplom och en kasse med hållbara varor av Coop Torsbys butikschef Hans-Olof Mårtensson och Coop Värmlands VD Tomas Sjölander. Anledningen till överlämnandet är att Brynja, Erik, Simon och Sara handlar så mycket hållbara varor att familjen utsetts till Coop Värmlands hållbaraste medlemmar.
  Läs mer