Coop Konsum Folkparken öppnar i Södertälje

Idag invigs Coop Konsum Folkparken, som inryms i Södertäljes miljövänligaste butiksfastighet. Med hjälp av färskvaror av högsta kvalitet, god tillgänglighet och ambitionen att ge Södertäljeborna det bästa bemötandet ska butiken vinna nya kunder.

– Vi har satsat på en stor och inbjudande avdelning med färskvaror som frukt och grönt. Vi har även manuella diskar för delikatess och fisk. Vi hoppas att butiken ska inspirera och skapa nyfikenhet, berättar Pernilla Westin, butikschef på Coop Konsum Folkparken i Södertälje.

Till den nyöppnade butiken har tjugo personer rekryterats av cirka 600 sökande. Ett krav har varit att medarbetarna ska ha ett genuint matintresse.

– Jag är verkligen mycket glad och stolt över mina medarbetare som har stor vilja och engagemang. Vi har nu förberett oss väl hur vi ska kunna bemöta våra kunder och medlemmar på bästa sätt, säger Pernilla Westin.

Butiken har miljösmarta lösningar där spillvärmen från anläggningen för livsmedelskyla tillvaratas vilket minskar den totala energiförbrukningen. Målet för fastigheten, där miljösmarta energilösningar har byggts in från början, är att vara klimatneutral i drift.

Coop Konsum Folkparken invigs av Jonny Olsson, vd Coop Butiker och Stormarknader, som tillsammans med Sten-Olov Olsson kommer att klippa band. I början på 40-talet arbetade Sten-Olov som 15-åring i Södertäljes första Konsum-butik, som bara ligger ett stenkast från den nuvarande.

Fakta om Coop Konsum Folkparken Södertälje: Invigningsdatum: 17 november 2010, kl 10.00 Adress: Erik Dahlbergs väg 21, Södertälje Öppettider: 07.00-21.00 vardagar, 08.00-21.00 lördag-söndag Butikschef: Pernilla Westin

För ytterligare information: Pernilla Westin, butikschef Coop Konsum Folkparken Södertälje, tel. 08-550 203 61 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år som ett bra tillfälle att skapa nya vanor och att ändra sina matvanor. En undersökning bland 1 300 svenskar som genomförts på uppdrag av Coops Matometer visar tydligt att fler personer i storstadsområden och fler kvinnor än män vill ändra något med sina matvanor. Det vanligaste är att man vill äta mindre sötsaker, och hela fyra av fem tillfrågade tror också att de kommer att lyckas med sin förändring i det nya året.
  Läs mer
 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer