Coop Konsum Folkparken öppnar i Södertälje

Idag invigs Coop Konsum Folkparken, som inryms i Södertäljes miljövänligaste butiksfastighet. Med hjälp av färskvaror av högsta kvalitet, god tillgänglighet och ambitionen att ge Södertäljeborna det bästa bemötandet ska butiken vinna nya kunder.

– Vi har satsat på en stor och inbjudande avdelning med färskvaror som frukt och grönt. Vi har även manuella diskar för delikatess och fisk. Vi hoppas att butiken ska inspirera och skapa nyfikenhet, berättar Pernilla Westin, butikschef på Coop Konsum Folkparken i Södertälje.

Till den nyöppnade butiken har tjugo personer rekryterats av cirka 600 sökande. Ett krav har varit att medarbetarna ska ha ett genuint matintresse.

– Jag är verkligen mycket glad och stolt över mina medarbetare som har stor vilja och engagemang. Vi har nu förberett oss väl hur vi ska kunna bemöta våra kunder och medlemmar på bästa sätt, säger Pernilla Westin.

Butiken har miljösmarta lösningar där spillvärmen från anläggningen för livsmedelskyla tillvaratas vilket minskar den totala energiförbrukningen. Målet för fastigheten, där miljösmarta energilösningar har byggts in från början, är att vara klimatneutral i drift.

Coop Konsum Folkparken invigs av Jonny Olsson, vd Coop Butiker och Stormarknader, som tillsammans med Sten-Olov Olsson kommer att klippa band. I början på 40-talet arbetade Sten-Olov som 15-åring i Södertäljes första Konsum-butik, som bara ligger ett stenkast från den nuvarande.

Fakta om Coop Konsum Folkparken Södertälje: Invigningsdatum: 17 november 2010, kl 10.00 Adress: Erik Dahlbergs väg 21, Södertälje Öppettider: 07.00-21.00 vardagar, 08.00-21.00 lördag-söndag Butikschef: Pernilla Westin

För ytterligare information: Pernilla Westin, butikschef Coop Konsum Folkparken Södertälje, tel. 08-550 203 61 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • De som äter bönor och linser mår bättre

  De som äter bönor och linser upplever att de mår 15 procent bättre än genomsnittet. Det visar Coops Matometer, Sveriges största undersökning om vad vi äter varje dag. Mest baljväxter äter kvinnor, unga mellan 16-29 år och låginkomsttagare. Men trots att bönor är näringsrika, klimatsmarta och billiga hamnar de bara på tallriken vid knappt 3 procent av måltiderna. Det vill Coop ändra på med initiativet ”Framtidens protein”.
  Läs mer
 • Louise König utsedd till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017

  Louise König utsedd till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017

  Coops hållbarhetschef Louise König har utsetts till Sveriges bästa hållbarhetschef 2017. Priset delas ut av Aktuell hållbarhet och offentliggjordes under konferensen Hållbara Affärer den 11 oktober.
  Läs mer