Coop Konsum Folkparken öppnar i Södertälje

Idag invigs Coop Konsum Folkparken, som inryms i Södertäljes miljövänligaste butiksfastighet. Med hjälp av färskvaror av högsta kvalitet, god tillgänglighet och ambitionen att ge Södertäljeborna det bästa bemötandet ska butiken vinna nya kunder.

– Vi har satsat på en stor och inbjudande avdelning med färskvaror som frukt och grönt. Vi har även manuella diskar för delikatess och fisk. Vi hoppas att butiken ska inspirera och skapa nyfikenhet, berättar Pernilla Westin, butikschef på Coop Konsum Folkparken i Södertälje.

Till den nyöppnade butiken har tjugo personer rekryterats av cirka 600 sökande. Ett krav har varit att medarbetarna ska ha ett genuint matintresse.

– Jag är verkligen mycket glad och stolt över mina medarbetare som har stor vilja och engagemang. Vi har nu förberett oss väl hur vi ska kunna bemöta våra kunder och medlemmar på bästa sätt, säger Pernilla Westin.

Butiken har miljösmarta lösningar där spillvärmen från anläggningen för livsmedelskyla tillvaratas vilket minskar den totala energiförbrukningen. Målet för fastigheten, där miljösmarta energilösningar har byggts in från början, är att vara klimatneutral i drift.

Coop Konsum Folkparken invigs av Jonny Olsson, vd Coop Butiker och Stormarknader, som tillsammans med Sten-Olov Olsson kommer att klippa band. I början på 40-talet arbetade Sten-Olov som 15-åring i Södertäljes första Konsum-butik, som bara ligger ett stenkast från den nuvarande.

Fakta om Coop Konsum Folkparken Södertälje: Invigningsdatum: 17 november 2010, kl 10.00 Adress: Erik Dahlbergs väg 21, Södertälje Öppettider: 07.00-21.00 vardagar, 08.00-21.00 lördag-söndag Butikschef: Pernilla Westin

För ytterligare information: Pernilla Westin, butikschef Coop Konsum Folkparken Södertälje, tel. 08-550 203 61 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. 16 april startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.
  Läs mer
 • Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Änglamark rankas som Sveriges mest hållbara varumärke inom mat och dryck samtidigt som Coop för andra året i rad utses till den hållbaraste matkedjan. Det står klart när Nordens största...
  Läs mer