Coop Kök och Café serverar Alla hjärtans lunch

Pressmeddelande 2009-02-13

I dag och i morgon serverar Coop Kök och Café runt om i Sverige Alla hjärtans lunch till förmån för Hjärt-Lungfonden. Den specialkomponerade rätten är en oxgryta med jordgubbar och bubbel. En krona per serverad lunch går till Hjärt-Lungfondens forskning kring barns hjärtsjukdomar.

– Vi tycker det är kul att kunna erbjuda våra kunder en god, kärleksfull och nyckelhålsmärkt oxgryta på Alla hjärtans dag där en del av pengarna också går till ett gott ändamål, säger Latifa Lindberg, hälsoansvarig på Coop samt marknadsansvarig på Coop Kök och Café.

Alla hjärtans lunch är en gemensam satsning som Hjärt-Lungfonden och Lunchfrämjandet anordnar för femte året. Ett viktigt kriterium för lunchen är att den ska klara reglerna för nyckelhålsmärkta maträtter. Alla hjärtans lunch serveras på närmare 600 restauranger i landet.

– Vi kommer att servera Alla hjärtans lunch under både fredag och lördag. Vår målsättning är att alltid ha goda, prisvärda och nyttiga maträtter till alla våra medlemmar och kunder, säger Latifa Lindberg.

Coop Kök och Café serverar Alla hjärtans lunch för 69 kronor på följande orter: Halmstad, Kalmar, Bäckebol (Göteborg), Borås, Uddevalla, Skövde, Skara, Trollhättan, Nyköping, Eskilstuna, Västerås, Karlstad, Borlänge, Söderhamn, Skellefteå.

Coop Kök och Café ligger anslutning till Coops stormarknader Coop Forum.

Ytterligare upplysningar Latifa Lindberg, marknadsansvarig Coop Kök och Café och hälsoansvarig Coop, 070-249 47 41 Coops pressjour tel 08-743 23 33

  • Coop sätter nya klimatmål – ska även påverka leverantörer

    Coop tar nästa steg i arbetet med att minska klimatutsläppen. Med nya klimatmål ska utsläppen från Coops egen verksamhet minska och dessutom sätter Coop tydligare klimatkrav på sina leverantörer.  
    Läs mer
  • Coop och HKScan satsar på unga nötköttsproducenter

    Coop och HKScan satsar på unga nötköttsproducenter

    HKScan och Coop tror på svenskt lantbruk som en framtidsbransch och vill värna de viktiga värden som det svenska lantbruket står för. Vi tror att hållbarhet, djuromsorg och bidrag till biologisk mångfald kommer att bli ännu mer centrala värden framöver. Vi tror att efterfrågan på svenskt kött kommer att öka och vill säkra framtidens produktion och tillgång. Dessutom ser vi en möjlighet att bidra till att stötta generationsskiftet inom det svenska lantbruket.
    Läs mer