Coop Kök och Café serverar Alla hjärtans lunch

Pressmeddelande 2009-02-13

I dag och i morgon serverar Coop Kök och Café runt om i Sverige Alla hjärtans lunch till förmån för Hjärt-Lungfonden. Den specialkomponerade rätten är en oxgryta med jordgubbar och bubbel. En krona per serverad lunch går till Hjärt-Lungfondens forskning kring barns hjärtsjukdomar.

– Vi tycker det är kul att kunna erbjuda våra kunder en god, kärleksfull och nyckelhålsmärkt oxgryta på Alla hjärtans dag där en del av pengarna också går till ett gott ändamål, säger Latifa Lindberg, hälsoansvarig på Coop samt marknadsansvarig på Coop Kök och Café.

Alla hjärtans lunch är en gemensam satsning som Hjärt-Lungfonden och Lunchfrämjandet anordnar för femte året. Ett viktigt kriterium för lunchen är att den ska klara reglerna för nyckelhålsmärkta maträtter. Alla hjärtans lunch serveras på närmare 600 restauranger i landet.

– Vi kommer att servera Alla hjärtans lunch under både fredag och lördag. Vår målsättning är att alltid ha goda, prisvärda och nyttiga maträtter till alla våra medlemmar och kunder, säger Latifa Lindberg.

Coop Kök och Café serverar Alla hjärtans lunch för 69 kronor på följande orter: Halmstad, Kalmar, Bäckebol (Göteborg), Borås, Uddevalla, Skövde, Skara, Trollhättan, Nyköping, Eskilstuna, Västerås, Karlstad, Borlänge, Söderhamn, Skellefteå.

Coop Kök och Café ligger anslutning till Coops stormarknader Coop Forum.

Ytterligare upplysningar Latifa Lindberg, marknadsansvarig Coop Kök och Café och hälsoansvarig Coop, 070-249 47 41 Coops pressjour tel 08-743 23 33

  • Coop dukar upp till julbord med hjälp av sju matkreatörer

    Coop dukar upp till julbord med hjälp av sju matkreatörer

    Julen är full av smaker, traditioner och överraskningar. I år har Coop krokat arm i köket med sju av landets mest inspirerande matkreatörer som var och en sätter sin prägel på högtiden. 
    Read more
  • Solklar seger för solroskärnor från Änglamark och Coop

    Solklar seger för solroskärnor från Änglamark och Coop

    Solroskärnor är ett populärt inslag i svenskarnas kost, perfekta som topping på sallader, i bakning eller som ett nyttigt mellanmål. När Konsumenttidningen Råd & Rön nyligen testade ett urval av just solroskärnor blev det dubbel seger för Coop. Testet omfattade både smakpanelens bedömning och laboratorieanalyser.
    Read more