Coop invigde renoverad butik och laddstolpe i Arvidsjaur

Fredagen den 27 oktober invigde Coop Arvidsjaur sin renoverade butik med fokus på matglädje och hållbarhet. Det var dessutom invigning för den laddstolpe för el-bil som Coop Norrbotten investerat i och placerat intill butiken. Den femte av sex planerade laddstolpar i länet.

– Vi på Coop vill erbjuda dig som kund en butiksupplevelse i världsklass. Att investera i miljövänliga lösningar på våra butiker och bygga dessa laddstolpar är helt i enlighet med vår strategi för hållbar utveckling. Jag är väldigt glad över att se att vår stora investering i Coop Arvidsjaur slagit så väl ut, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.

Sedan hösten 2015 ställer Coop om sina butiker till tre nya format: Stora Coop, Coop och Lilla Coop. Konsum i Arvidsjaur heter numera Coop Arvidsjaur och är en butik som är renoverad med större fokus på färskvaror och på miljövänliga lösningar. Coop Norrbotten har investerat sju miljoner på att ge kunderna en bättre butiksupplevelse.

– Det här känns jätteroligt. Vi har gjort en stor satsning på butiken, där vi fokuserat på att lyfta fram färskvaror och göra butiken miljövänligare och trevligare för våra kunder, säger butikschefen Ulf Isaksson.

I butiken finns det dessutom nya snabbkassor som ska underlätta för kunderna. Den renoverade butiken har nu LED-belysning och sedan tidigare lågenergifläktar samt temperaturövervakningssystem, investeringar som bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning.

– Personalen har gjort ett otroligt bra jobb. Jag hoppas att kunderna känner att de kommer till en modern butik som värnar om miljön och har ett brett utbud. Sen känns det också spännande att laddstolpen är på plats framför butiken! säger butikschefen Ulf Isaksson.

För ytterligare frågor kontakta:

Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76
Glenn Strandberg, regionchef Coop Norrbotten, 070-560 44 90
Ulf Isaksson, butikschef Coop Arvidsjaur, 072-5445177

 Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av 135 000 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 38 butiker/stormarknader, ca 700 årsanställda samt en bruttoomsättning på 2,6 miljarder kronor. Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.

 www.coopnorrbotten.se

 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Stockholm

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörerbåde i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. Matkassen från Stora Coop i Stockholm är billigast och kostar 2 310 kr där den dyraste kostar 2 811 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more
 • Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Matpriskollen: Coop Online har billigaste matkassen i Malmö

  Coop har den billigaste hemlevererade matkassen online av alla dagligvaruaktörer både i Stockholm och Malmö, enligt en ny undersökning från Matpriskollen. I Malmö är matkassen från Stora Coop billigast och kostar 2 288 kronor samtidigt som den dyraste kostar 2 711 kronor, enligt Matpriskollens undersökning. I undersökningen är Coops medlemsbonus, som kan ge nästan 7,5 procent i rabatt när man storhandlar för 10 000 kr/månad, inräknad.
  Read more