Coop invigde helrenoverad butik i Pajala med miljövänliga lösningar

Coop invigde helrenoverad butik i Pajala med miljövänliga lösningar

Torsdagen den 16 november invigde Coop i Pajala sin helrenoverade butik med fokus på matglädje, ekologi och hållbarhet.

– Coop vill erbjuda en butiksupplevelse utöver det vanliga. Och det har fått till med den här fina butiken. Jag hoppas att våra kunder och medlemmar i Pajala blir nöjda över butikens förvandling, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.

Sedan hösten 2015 ställer Coop om sina butiker till tre nya format: Stora Coop, Coop och Lilla Coop. Konsum i Pajala heter numera Coop Pajala och är en butik som är helrenoverad med större fokus på färskvaror och på miljövänliga lösningar.

– Förutom själva konceptuppdateringen så kan vi nu erbjuda butiksbakat bröd och ett utökat färskvarusortiment. Brödavdelningen och delikatessdisken är ett väldigt lyft för butiken. Vi har också gjort det lättare för kunderna att hitta ekologiska, hållbara och lokala varor, berättar butikschef Jan-Erik Svangärd

I butiken finns det numera också två snabbkassor som ska underlätta för kunderna. Den helrenoverade butiken har nu en kyl- och frysanläggning som innehåller enbart naturliga köldmedier som inte påverkar växthuseffekten samt har extremt låg energiförbrukning. Kyl- och frysdiskar med glaslock, LED-belysning, lågenergifläktar och temperaturövervakningssystem är andra exempel på investeringar som bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning.

– Personalen har varit så engagerad och framförallt intresserad av butikens utveckling. Vi är så tacksamma för vår ombyggnad. Resultatet är otroligt, kunderna uppskattar att det är blivit gott om utrymme i butiken. Nu kan vi äntligen erbjuda Pajalaborna en väldigt fräsch och fin butik. Men nu har vi också satt ribban. Det innebär ett ansvar att hålla kunderna nöjda, säger Jan-Erik Svangärd.

För ytterligare frågor kontakta:
Peter Fjällborg, Vd Coop Norrbotten, 070-212 68 76
Glenn Strandberg, Regionchef Coop Norrbotten, 070-560 44 90
Jan-Erik Svangärd, Butikschef, 072-544 51 75

Coop Norrbotten är en detaljhandelsdrivande förening ägd av 135 470 medlemmar i Norrbotten. Föreningen har 38 butiker/stormarknader, ca 700 årsanställda samt en bruttoomsättning på 2,6 miljarder kronor. Huvudkontoret finns på Storheden, Luleå.www.coopnorrbotten.se