Coop inleder utrullning av mobiltjänsten Scan & Pay

Coop inleder utrullning av mobiltjänsten Scan & Pay

De senaste månaderna har Coops egenutvecklade tjänst för självscanning och betalning via mobilen, Coop Scan & Pay, testats i ett antal butiker. I oktober öppnade även en av Sveriges mest innovativa matbutiker, Coop Hagastaden, där mer än 50 procent av betalningarna nu genomförs via Coop Scan & Pay. Nu inleds utrullningen av Coop Scan & Pay då den butiksdrivande konsumentföreningen Coop Mitt med 65 butiker beslutat att implementera tjänsten i sina butiker som ett komplement till befintliga betallösningar.

Coops digitala utvecklingsresa fortsätter där stort fokus läggs på att utveckla lösningar och tjänster som stärker kunderbjudandet. En tjänst som gör detta är mobilapplikationen Coop Scan & Pay som började testas skarpt i butik under sommaren. Nu har Coop Mitt som första butiksdrivande konsumentförening med över 65 butiker i Gästrikland, Hälsingland, Dalarna, Uppland och Västmanland beslutat att börja rulla ut tjänsten i sina butiker.

Vi har ett starkt erbjudande i vårt upptagningsområde och ser möjligheten att fortsätta stärka vår position på marknaden med betallösningen Coop Scan & Pay. Nu har vi möjlighet att erbjuda en tjänst i framkant som underlättar för de som efterfrågar snabbhet, smidighet och teknisk innovation. Samtidigt fortsätter vi att jobba hårt för att erbjuda våra kunder prisvärd, hållbar matglädje och säkerställa att vi förtjänar deras matinköp, säger Meta Persdotter, VD Coop Mitt.

Med Coop Scan & Pay kan kunden scanna sina varor, betala för dem samt få ett kvitto och en streckkod som scannas för att lämna självutcheckningsområdet. Kunden kan koppla på sitt medlemskap och samla poäng samt utnyttja medlemsspecifika rabatter och erbjudanden via appen. För att betala kan man antingen välja Swish eller det betalkort man har adderat till tjänsten.

Coop Mitt planerar även att etablera Coops första obemannade butik, kallad Coop Mini, på Sätrahöjden i Gävle. Där kommer kunden att använda Coop Scan & Pay för att komma in i butiken och sen handla.

Möjligheterna med självscanning via mobilen är många och det finns potential att addera fler tjänster och funktioner som skapar mervärde för kunden, så som allergiinformation, innehållsförteckning eller Coops unika hållbarhetsdeklarationer som snart lanseras.

Det här är en betaltjänst som är efterfrågad i branschen. Sen starten i somras har vi fått mycket positiv feedback. Vi ser också i den rådande situationen att fler uppskattar möjligheten med en tjänst där kunden kan scanna och betala själv och i större utsträckning styra sin butiksupplevelse. Det här är det första steget i utrullningen av Scan & Pay och vi ser fram emot att komma till fler platser i Sverige så snart som möjligt, säger Carita Weiss, Chef betalningar, Coop Sverige.

Coop Scan & Pay finns att ladda ner till mobiltelefoner med operativsystemen iOS 10.0 och senare versioner samt Android Lollipop 5.0 och senare versioner. Fler funktioner kommer att adderas till applikationen framöver.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13