Coop i partnerskap med Fritidsresor – nya unika medlemserbjudanden

Coop och Fritidsresor har tecknat ett samarbetsavtal som innebär att Fritidsresor blir ny resepartner med attraktiva rabatter och unika erbjudanden till Coops medlemmar. Samarbetet är ett led i Coops strategi att bygga Sveriges starkaste medlemsprogram med unika erbjudanden för både vardag och fest. Samarbetet startar den 1 september i år.

Erbjudandet till Coops 3,2 medlemmar innebär att de får minst 600 kronors rabatt vid bokning av resor via coop.se. Coop och Fritidsresor kommer att skapa en speciell webbplats med unika ”supererbjudanden” för Coops medlemmar. Utöver detta får medlemmarna en procent i återbäring på köp hos Fritidsresor, och ytterligare 0,5 procent vid betalning med Coop MedMera Visa.

– Genom samarbetet med Fritidsresor ger vi våra medlemmar unika och attraktiva erbjudanden och rabatter hos Sveriges största researrangör med produkter som Blue Couples och Blue Village med Bamseklubben. När vi frågat våra medlemmar om vilka förmåner de helst vill ha kopplade till medlemskapet hamnar resor i toppskiktet. Detta är vårt kraftfulla svar på deras önskemål, säger Thomas Engelhart, vd på Coop Marknad.

– Vi är två starka varumärken med stort kund- och miljöfokus som matchar varandra väl. Vi är mycket entusiastiska inför samarbetet, säger Bassam el Mattar, Fritidsresors Sverigechef.

– Utöver den konkreta ekonomiska nyttan är detta också en viktig del i Coops varumärkesresa, att tillföra mer emotion i upplevelsen av Coop. Vi vill äga den emotionella arenan och erbjuda upplevelser, både i och utanför våra butiker, som våra medlemmar minns och pratar om. Resor är ett bra exempel på detta. Vi lägger stor kraft på fortsatt utveckling av våra medlemsförmåner som är en viktig del i vårt arbete med att öka försäljning och lojalitet, avslutar Thomas Engelhart, vd på Coop Marknad.

I samband med att Fritidsresor blir ny resepartner till Coop den 1 september upphör det tidigare samarbetet mellan Coop och Apollo. Coops medlemmar kan ta del av Apollos erbjudanden fram till 31 augusti.

Ytterligare information:

Thomas Engelhart, vd Coop Marknad, tel. 0703-20 62 39

Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

Peter Hellström, Fritidsresors informationsavdelning: 0761-049971, 08-7207496

 • Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år som ett bra tillfälle att skapa nya vanor och att ändra sina matvanor. En undersökning bland 1 300 svenskar som genomförts på uppdrag av Coops Matometer visar tydligt att fler personer i storstadsområden och fler kvinnor än män vill ändra något med sina matvanor. Det vanligaste är att man vill äta mindre sötsaker, och hela fyra av fem tillfrågade tror också att de kommer att lyckas med sin förändring i det nya året.
  Läs mer
 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer