Coop Gourmet Potatisgratäng bäst i test

Coop Gourmet Potatisgratäng bäst i test

Av nio potatisgratänger stod Coop Gourmet som ensam vinnare när Allt om Mat testade en klassiker till höstens söndagsstekar.

Ansedda mattidningen Allt om Mat har satt tänderna i ett stort utbud av potatisgratänger, en ofta tidskrävande rätt som skalas av på ett kick när den kan köpas färdig för att bara ställas i ugnen för tillagning.

Coop Gourmet potatisgratäng på 800 gram med mandelpotatis och västerbottenost för cirka 36 kronor i butik gladde juryns smaklökar som var överens om att det var en ”väldigt trevlig gratäng”. Juryn ansåg att potatisskivorna var lagom tjocka och att det fanns en fin balans mellan salt och peppar.

– Som juryn beskriver det påminner vår potatisgratäng om en hemlagad – i smak, krämighet och balans. En matig, mättande och god maträtt till såväl vardag som fest, säger Minna Björklund, tf chef EVM Coop Sverige.

– Vårt starka EVM-sortiment på närmare 3000 varor för vardag och helg är ett prisvärt och kvalitativt alternativ när man handlar i Coops butiker.

Exempel på andra produkter under varumärkena Coop, Xtra och Änglamark som belönats med Bäst i test under senaste året är Coop fetaost, Coop Havredryck, Coop frasvåfflor, Änglamark Jordgubbssylt, Coop Silky Shave, Coop Smör & raps, Coop samt Änglamark Parmesan, Änglamark torkad mango samt fryst mango, Coop Gourmet Skagenröra, Änglamark kallrökt lax, Coop bryggkaffe, Coop vittvättmedel samt Coop Aioli.

För mediefrågor, kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Storslam för Coops mozzarellaostar i smaktest

  Storslam för Coops mozzarellaostar i smaktest

  Coop Mozzarella har utsetts till bäst i test i Aftonbladets stora smaktest av ostsorten. Även Coop Gourmet fick full pott av panelen ledd av kocken Alexandra Zazzi.
  Read more
 • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
  Read more