Coop Gourmet Brioche korvbröd bäst i test

Coop Gourmet Brioche korvbröd bäst i test

”En given testvinnare”. Så beskrivs Coop Gourmet Brioche korvbröd när en större tidnings testpanel satte tänderna i den klassiska kategorin.

– En god och smakrik korv med bröd är en klassiker året runt, antingen om du ska på en utflykt, grilla med grannarna, är sugen på vickning på småtimmarna eller om du snabbt behöver få till något matigt under helgens alla bestyr, säger Minna Björklund, chef sortiment EVM Coop Sverige.

Svenska Dagbladets testpanel, som bestod av fem personer i åldrarna 4 – 57 år, testade totalt nio olika korvbröd som bedömdes på en sexgradig skala, där 6 var högst och 1 lägst. Coop Gourmet Brioche korvbröd var ensamt om full pott på 6/6.

”Här har vi mjuka, fluffiga bröd med god och smörig smak. Perfekt till korvar som släpper goda smaker, tänk chorizo, och där man vill ha brödets hjälp med att fånga upp allt som annars riskerar att droppa”, skrev tidningens testpanel i sitt omdöme.

De goda betygen fortsätter att omfamna produkterna under Coops egna varumärken Coop, Coop Gourmet, Xtra och Änglamark. Nyligen delades högsta betyg ut av Aftonbladet till Änglamark ekologisk olivolja, och inför julen beskrevs julskinkan från Xtra vara såväl billigast som bäst av Allt om Mat/Expressen.

– Vårt arbete med att ta fram ett prisvärt sortiment under Änglamark, Xtra och Coop fortsätter under 2024, så räkna med många spännande nyheter i butikerna framöver, säger Minna Björklund.

Coop Gourmet Brioche korvbröd säljs i 6-pack och kan köpas i Coops butiksnät med över 800 butiker, samt på coop.se

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Storslam för Coops mozzarellaostar i smaktest

  Storslam för Coops mozzarellaostar i smaktest

  Coop Mozzarella har utsetts till bäst i test i Aftonbladets stora smaktest av ostsorten. Även Coop Gourmet fick full pott av panelen ledd av kocken Alexandra Zazzi.
  Read more
 • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
  Read more