Coop Gotland satsar – öppnar restaurang och bygger lägenheter

Coop Gotland satsar – öppnar restaurang och bygger lägenheter

Coop Gotland öppnar till helgen restaurang i Visby. Det är den första fristående restaurangen inom Coop Gotland, och den första inom Coop. Restaurangen, Matkafé Öster, ligger i centrala Visby och kommer samarbeta med närmaste Coop-butik men drivas självständigt med egen krögare och eget uttryck. Samtidigt planerar Coop Gotland att bygga drygt 100 lägenheter i anslutning till butiken i bostadsområdet Gråbo i Visby. Med dessa satsningar breddar Coop Gotland erbjudandet till sina medlemmar och kunder och fortsätter vara en viktig aktör i samhällsutvecklingen på Gotland.

Vi är framförallt matbutiker som ska sälja bra mat, till bra priser och i bra butiker. Men vi är också platsutvecklare och möjliggörare. Vi är mångas första jobb, en plats där du hämtar paket, köper receptfria läkemedel och träffar dina grannar. Vi bygger nu vidare på den här traditionen och breddar vårt erbjudande till nytta för våra medlemmar och kunder, säger Frida Ganshed, vd Coop Gotland.

På Gotland finns nio butiker varav ett Stora Coop och åtta Coop butiker. I anslutning till butiken i området Gråbo i Visby vill Coop Gotland bygga 100 lägenheter.

Vi vill vara en aktiv part på alla de platser vi har butiker. Coop har lång tradition av att ta ansvar i viktiga samhällsfrågor och tillgång till bostäder är en grundförutsättning i samhället. På Gråbo äger vi en stor tomt runt butiken och vi ser att vi skulle kunna utnyttja den ytan till många nya bostäder, något som behövs i Visby. Vi har lämnat in en ansökan om ny detaljplan som inrymmer drygt 100 bostäder. Nu väntar vi på regionens svar och därefter kommer vi leta efter rätt partner som vi tillsammans kan bygga bostäderna med, säger Frida Ganshed.

I Visby galleria öppnar Coop på lördag en ny restaurang, i samarbete med fastighetsägaren och en etablerad krögare. Restaurangen Matkafé Öster kommer att ha fullständiga rättigheter och ha fokus på lokala matvaror.

I gallerian vill vi bidra till större flöde av kunder som kommer gynna både restaurangen, vår butik och övriga butiker i gallerian. I och med att restaurangen ligger nära butiken så kommer vi att samarbeta för att exempelvis minska matsvinnet från butiken. Vi hoppas att restaurangen ska lyfta hela gallerian, säger Frida Ganshed.

Fakta om Coop Gotland 

Coop Gotland är en ekonomisk förening som ägs av mer än 32 000 medlemmar. På Gotland finns det totalt nio butiker, varav ett Stora Coop och åtta Coop butiker.

Foto

Bostäder. Foto: Visbyark för Coop Gotland
Frida Ganshed. Foto: Coop Gotland

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny verksamhet i Malmö för att växa online

  Coop Syd startar ny plock- och logistikhubb för sin onlinehandel. Det blir en så kallad dark store som placeras i Malmö och som ligger i direkt förbindelse med Coop Logistiks omlastningscentral och distributörens lokaler. Med den här satsningen kan Coop Syd erbjuda onlinehandel till hela Blekinge och Skåne och samtidigt sänka logistikkostnaderna.
  Read more
 • Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Viktiga skeenden i Kooperativa Förbundets historia i en ny bok

  Att lära av historien för att ta avstamp in i framtiden är en viktig del i alla organisationers utveckling. I samband med årsstämman den 17 april och med anledning av att förbundet fyller 125 år ger KF nu ut en ny bok. Boken speglar KF:s historia från sent 1800-tal till tidigt 2000-tal. Författare till boken är Anders L. Johansson, tidigare professor och docent vid Uppsala universitet.
  Read more