Coop Forum öppnar – satsar på Landskrona

Landskronas första riktiga butiksbageri är ett av dragplåstren när Coop Forum öppnar. Vid dagens invigning klipps bandet av bland andra fotbollslegendaren Henrik Larsson, tränare i Landskrona Bois, och Torkild Strandberg (fp), kommunstyrelsens ordförande.

– Vi satsar på Landskrona. Det har varit den röda tråden när vi har planerat stormarknaden. Vi vill vara involverade i samhället på så många olika sätt som möjligt, säger Anders Ekelund, stormarknadschef för Coop Forum.

Coop Forum är guldsponsor till Landskrona Bois, stödjer Landskronakarnevalen och Landskrona idrottsgala. Anders Ekelund har initierat flera samarbeten som syftar till att få in unga på arbetsmarknaden.

– Jag tycker det är viktigt att unga ska få en chans till jobb. I samarbete med Selma Lagerlöf-gymnasiet så tar vi emot fyra lärlingar från handelsprogrammet. Under hela studietiden får de lära sig jobbet på stormarknadens olika avdelningar, säger Anders Ekelund.

Coop Forums samarbeten med Arbetsförmedlingen och Folkuniversitetet syftar till att ta emot praktikanter och ge ungdomar kunskap om handeln.

– Lokalanpassningen går igen i allt. Lokala leverantörer är viktiga. De flesta av våra drygt 60 anställda är från Landskrona med omnejd. Vi har en av Sveriges största avdelningar för Världens mat, sortimentet med produkter från hela världen, vilket är starkt efterfrågat i Landskrona.

Coop Forum har Landskronas största frukt- och gröntavdelning, eget butiksbageri, manuell delikatessdisk och erbjuder färsk fisk i samarbete med en extern leverantör som har fiskbil utanför.

Coops medlemmar, som har Coop MedMera-kortet, får de bästa priserna och erbjudandena, poäng på allt de handlar och premiecheckar. Medlemmar som har kort kan också handla via Shop Express, självscanningssystemet som gör det enkelt och bekvämt att handla. Coop Forum är enda matbutiken i Landskrona som erbjuder självscanning.

Fakta om Coop Forum Landskrona: Invigning: Kl. 10.00 torsdag 26 augusti 2010 Adress: Österleden 165, Landskrona Öppettider: 08.00-22.00 alla dagar i veckan

För ytterligare information: Anders Ekelund, stormarknadschef Coop Forum Landskrona, tel. 070-795 55 23 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år som ett bra tillfälle att skapa nya vanor och att ändra sina matvanor. En undersökning bland 1 300 svenskar som genomförts på uppdrag av Coops Matometer visar tydligt att fler personer i storstadsområden och fler kvinnor än män vill ändra något med sina matvanor. Det vanligaste är att man vill äta mindre sötsaker, och hela fyra av fem tillfrågade tror också att de kommer att lyckas med sin förändring i det nya året.
  Läs mer
 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer