Coop Extra till Avesta

Sveriges snabbast växande dagligvarukedja Coop Extra etableras nu i Avesta. Fokus på färskvaror är receptet för framgång.

Efter en tid av ombyggnation är nu nya Coop Extra redo att ta emot Avestaborna. En stor satsning har skett på färskvaror och nu möts kunderna av en stor frukt- och grönt avdelning. Populära BK fisk som tidigare stod utanför på parkeringen har flyttat in i lokalen och ansvarar för den nya manuella fiskavdelningen.

– Vi har tagit ett helhetsgrepp om butiken. Vi har en frukt- och grönt avdelning i världsklass. Nytt är också manuella diskar för chark, delikatess och ost, säger Björn Lindström, butikschef för Coop Extra i Avesta.

Butiken har också öppnat upp till bageriet, infört ett nytt modernt kassasystem och den anslutande kiosken med spel har fräschats upp. Det har även skett en prissänkning på cirka 4000 artiklar.

– Medarbetarna har gått flera utbildningar och gjort studiebesök i andra butiker i vår kedja. De är otroligt peppade och inspirerade inför nystarten. Vi kommer erbjuda det bästa kundbemötandet, säger Björn Lindström.

Avestaborna kommer dock att känna igen vissa delar i butiken. Bland annat finns den stora leksaksavdelningen kvar och artiklar som grillar och cyklar kommer att finnas efter säsong.

Coop Extra i Avesta blir nummer 75 i Sverige.

Fakta om Coop Extra Avesta: Nyinvigningsdatum: 2 december 2010 Adress: Kungsgatan 14, Avesta Öppettider: 08.00-22.00 vardagar, 08.00-20.00 helger Butikschef: Björn Lindström

För ytterligare information: Björn Lindström, butikschef Coop Extra Avesta, tel. 0226-576 35 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år som ett bra tillfälle att skapa nya vanor och att ändra sina matvanor. En undersökning bland 1 300 svenskar som genomförts på uppdrag av Coops Matometer visar tydligt att fler personer i storstadsområden och fler kvinnor än män vill ändra något med sina matvanor. Det vanligaste är att man vill äta mindre sötsaker, och hela fyra av fem tillfrågade tror också att de kommer att lyckas med sin förändring i det nya året.
  Läs mer
 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer