Coop Extra till Åkersberga: Coop Extra öppnar vid nya handelsplatsen Pilstugetorget

Idag slår Coop Extra upp dörrarna för Åkersbergaborna. En helt ny butik med fokus på fräscha färskvaror, en manuell delikatess- och fiskdisk och ett eget bageri.

– När vi frågade våra medlemmar i Åkersberga vad de allra helst önskade sig av en matbutik var bemannade chark-, fisk- och delikatessavdelningar något som kom högt upp på listan och det är därför glädjande att vi kan erbjuda våra kunder allt detta, säger Mathias Landin, butikschef Coop Extra Åkersberga.

Coop Extra Åkersberga har en stor frukt- och gröntavdelning. Butiken har ett eget bageri, där bröd och kakor bakas från grunden. I delikatessdisken erbjuds allt från ostar till charkuterier och färdiglagade rätter. I entrén finns spel och kiosk samt ett café med egengjorda tårtor och kondisbitar. Butiken har självscanningsystemet Shop Express och snabbkassor med värdar och värdinnor.

– Butiken som är på 4 000 kvadratmeter ger en rymlig och luftig känsla och vi har hittills anställt 70 medarbetare, varav merparten kommer från Åkersberga, alltifrån bagare till kockar och kassapersonal har rekryterats för att ge våra kunder bästa tänkbara butiksupplevelse, säger Mathias Landin, butikschef Coop Extra Åkersberga.

Utifrån Coops hållbarhetsarbete har en toppmodern kyl- och frysanläggning installerats med enbart naturliga köldmedier. Kyl- och frysdiskar med glaslock, LED-belysning, lågenergifläktar och temperaturövervakningssystem bidrar till lägsta möjliga energiförbrukning i butiken. Från kylanläggningen tillvaratas även all spillvärme som återvinns och värmer butiken.

Butiken invigs idag klockan 16:00 genom att kommunstyrelsens ordförande Michaela Fletcher Sjöman, konsumentföreningen Stockholms vd, Lars Ericson och styrelseordförande Sune Dahlqvist tillsammans med butikschef Mathias Landin klipper band.

Fakta om Coop Extra, Åkersberga
Adress: Pilstugetorget 4 E, Åkersberga
Öppettider: 07.00-22.00 varje dag
Anställda: ca 70 personer

För ytterligare information:
Mathias Landin, butikschef Coop Extra Åkersberga, tel. 010-741 83 01
Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

Coop bedriver dagligvaruhandel inom butikskedjorna Coop Forum, Coop Extra, Coop Konsum, Coop Nära, Coop Bygg samt Coop Online och Daglivs. Som medlem får du medlemsåterbäring på upp till 5 % på allt du handlar. Se även www.coop.se
 • Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Nya affärschefer för Coop och X:-tra

  Coop Sverige rekryterar Krister Thid som ny affärschef för X:-tra. Han kommer närmast från Willys och rollen som Kategoriområdeschef. Sven Skarlöv, tidigare affärschef för X:-tra blir från 2 april ny affärschef för Coop-kedjan.
  Read more
 • Coop återkallar Coop Rostbiff skivad, 90 gram

  Coop återkallar Coop Rostbiff skivad, 90 gram

  Coop återkallar Coop Rostbiff skivad av egna varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd. Produkten kan innehålla listeria. Det var vid en regelbunden provtagning som listeria påvisades i Coop skivade rostbiff, med bäst före-datum 2024-04-12.
  Read more