Coop Extra öppnar i Mjölby

Imorgon slår Coop Extra upp dörrarna i Mjölby. En helt nybyggd matbutik mitt i centrala Mjölby med fokus på mat och färskvaror. Kunderna möts av en ljus och rymlig butik med manuella diskar för fisk, chark och ost.

Byggnationen har pågått en tid men nu är det äntligen dags för invigning.

– Det har varit en stor nyfikenhet kring butiken så nu är det extra roligt att få öppna dörrarna och visa Mjölbyborna vad vi har att erbjuda, säger Anders Svensson, butikschef Coop Extra Mjölby.

Butiken är på cirka 3000 kvm och rymmer förutom manuella diskar även ett eget bageri där kunder dagligen kan köpa färskt bröd, kakor och olika bakverk. Färskvaror är i fokus och här möts kunderna av stora ytor och en härlig frukt- och gröntavdelning. Längre in finns moderna kylar med ett stort utbud av till exempel mejeri- och charkvaror.

– Vi har lagt ned mycket tid på att kunderna ska få en så bra butiksupplevelse som möjligt. Med en helt ny fräsch lokal, ett stort utbud av färskvaror och med fantastiska medarbetare kommer vi att lyckas, säger Anders Svensson.

Coop Extra har även Shop Express och en snabbkassa där kunden själv kan scanna sina varor. Cirka fyrtio personer har anställts och arbetar i butiken och målet är att butiken ska vara klimatneutral i drift.

Invigningen sker kl 16.00 onsdagen den 16 november, genom att butikschef Anders Svensson klipper band tillsammans med Bernt-Olof Gustavsson, vd KF Fastigheter och Carina Jönsson, ordförande i kommunstyrelsen.

Fakta om Coop Extra Mjölby: Adress: Smålandsvägen 20 Öppettider: mån-sön 08.00-22.00 Butikschef: Anders Svensson

För ytterligare information: Anders Svensson, butikschef Coop Extra Mjölby, tel: 070-316 41 40 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Coops nya flergångskasse är bättre för miljön

  Coops nya flergångskasse är bättre för miljön

  Coop ersätter den resurskrävande flergångskassen av bomull med en mer miljöanpassad polyesterkasse, som prissänks med närmare 50 procent. Påsarna för frukt och grönt kommer nu också att bytas ut mot påsar tillverkade av sockerrör.
  Läs mer
 • Coop återkallar frysta broccolibollar

  Coop återkallar frysta broccolibollar

  Coop återkallar frysta Broccolibollar med ost & basilika av varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd då kund återfunnit glas i produkten. Återkallelsen gäller enbart förpackningar med bäst före datum 12 juli 2018.
  Läs mer