Coop Extra öppnar i Danderyd – Framtidens butik har skräddarsytt erbjudande

Idag öppnar Coop Extra i Danderyd. Med en välutbildad personal som älskar mat och med egen chokladtillverkning och eget kafferosteri i butiken vill butikschef Mio Svahn med personal erbjuda en upplevelse utöver det vanliga.

– Innan öppnandet hade vi fokusgrupper med boende från området. De berättade hur deras drömbutik skulle se ut. En butik med mycket inspiration, dofter och samtal över disk. Det är den butik som vi nu har försökt att återskapa och vi är mycket nöjda med resultatet, säger Mio Svahn, butikschef på Coop Extra i Danderyd.

Nyöppnade Coop Extra vid Enebybergs handelsplats i Danderyd vill ge besökarna det bästa bemötandet i Sverige.

– Vi ska bemöta kunderna som gäster. De ska känna sig hemma, bli inspirerade och få smarta tips och råd. Vi har haft en lång rekryteringsprocess för att hitta exakt rätt personer med rätt inställning. Av 1 400 ansökningar har vi nu anställt 80 personer. De har genomgått en rad utbildningar i gästbemötande och produktkunskap, säger Mio Svahn.

Först med chokladtillverkning Coop Extra blir första matbutik i Sverige med att erbjuda egen chokladtillverkning i butik. En chokladmästare kommer dagligen tillverka praliner av högsta kvalitet. Därutöver finns även ett kafferosteri där kaffebönor rostas och mals i butiken.

I butikens öppna planlösning hittar man ett stort sortiment med färskvaror och flera manuella diskar för kött, fisk, ost och delikatess. Butiken har ett eget bageri och du kan även köpa maträtter som lagas av egna kockar.

I anslutning till butiken finns också en coffeeshop där du kan slå dig ner, äta en bit mat eller ta en kopp kaffe och en tårtbit.

Fakta om Coop Extra Danderyd: Invigningsdatum: 28 oktober 2010 Adress: Sunnanängsvägen 2A, Danderyd Öppettider: 07.00-22.00 alla dagar i veckan Butikschef: Mio Svahn

För ytterligare information: Mio Svahn, butikschef Coop Extra Danderyd, tel. 0739-55 98 49 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Träffa Coop i Almedalen

  Träffa Coop i Almedalen

  I nästa vecka startar Almedalen 2024. Coop kommer vara i Visby för att delta i debatter, möten och samtal. Några av de ämnen som vi kommer att diskutera är stärkt krisberedskap, vägen mot en mer hållbar livsmedelskedja samt hur vi kan säkra en robust livsmedelsförsörjning med levande butiker i hela landet.  
  Read more
 • Ny testvinst för Coop bearnaise

  Ny testvinst för Coop bearnaise

  År efter år fortsätter Coops bearnaisesås att imponera på landets smakpaneler. Nu även i Testfaktas oberoende laboratorietest.
  Read more