Coop Extra öppnar i Danderyd – Framtidens butik har skräddarsytt erbjudande

Idag öppnar Coop Extra i Danderyd. Med en välutbildad personal som älskar mat och med egen chokladtillverkning och eget kafferosteri i butiken vill butikschef Mio Svahn med personal erbjuda en upplevelse utöver det vanliga.

– Innan öppnandet hade vi fokusgrupper med boende från området. De berättade hur deras drömbutik skulle se ut. En butik med mycket inspiration, dofter och samtal över disk. Det är den butik som vi nu har försökt att återskapa och vi är mycket nöjda med resultatet, säger Mio Svahn, butikschef på Coop Extra i Danderyd.

Nyöppnade Coop Extra vid Enebybergs handelsplats i Danderyd vill ge besökarna det bästa bemötandet i Sverige.

– Vi ska bemöta kunderna som gäster. De ska känna sig hemma, bli inspirerade och få smarta tips och råd. Vi har haft en lång rekryteringsprocess för att hitta exakt rätt personer med rätt inställning. Av 1 400 ansökningar har vi nu anställt 80 personer. De har genomgått en rad utbildningar i gästbemötande och produktkunskap, säger Mio Svahn.

Först med chokladtillverkning Coop Extra blir första matbutik i Sverige med att erbjuda egen chokladtillverkning i butik. En chokladmästare kommer dagligen tillverka praliner av högsta kvalitet. Därutöver finns även ett kafferosteri där kaffebönor rostas och mals i butiken.

I butikens öppna planlösning hittar man ett stort sortiment med färskvaror och flera manuella diskar för kött, fisk, ost och delikatess. Butiken har ett eget bageri och du kan även köpa maträtter som lagas av egna kockar.

I anslutning till butiken finns också en coffeeshop där du kan slå dig ner, äta en bit mat eller ta en kopp kaffe och en tårtbit.

Fakta om Coop Extra Danderyd: Invigningsdatum: 28 oktober 2010 Adress: Sunnanängsvägen 2A, Danderyd Öppettider: 07.00-22.00 alla dagar i veckan Butikschef: Mio Svahn

För ytterligare information: Mio Svahn, butikschef Coop Extra Danderyd, tel. 0739-55 98 49 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Coop utökar samarbetet med Too Good To Go för att minska matsvinn

  Coop utökar samarbetet med Too Good To Go för att minska matsvinn

  Coop tar ännu ett steg i arbetet med att minska matsvinnet genom att gå in i ett nationellt samarbete med maträddarappen Too Good To Go. Genom samarbetet kommer fler kunder kunna köpa mat som riskerar att bli svinn till rabatterat pris och Coop får ett verktyg till för att minska matsvinnet.  
  Läs mer
 • Änglamarkspriset 2022: Här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

  Änglamarkspriset 2022: Här är de tio bidragen som tävlar om de tre finalplatserna

  KF och Coop presenterar nu de tio nominerade som gått vidare i Änglamarkspriset 2022. Änglamarkspriset delas ut till personer, organisationer eller initiativ som gjort särskilt värdefulla insatser inom miljö och ekologi, eller har en hållbar idé med stor potential för framtida hållbarhetsnytta. Änglamarkspriset delas sedan 2002 ut av KF och Coop tillsammans med Änglamarksfamiljerna Danielsson, Taube och Alfredson.
  Läs mer