Coop Extra öppnar i Danderyd – Framtidens butik har skräddarsytt erbjudande

Idag öppnar Coop Extra i Danderyd. Med en välutbildad personal som älskar mat och med egen chokladtillverkning och eget kafferosteri i butiken vill butikschef Mio Svahn med personal erbjuda en upplevelse utöver det vanliga.

– Innan öppnandet hade vi fokusgrupper med boende från området. De berättade hur deras drömbutik skulle se ut. En butik med mycket inspiration, dofter och samtal över disk. Det är den butik som vi nu har försökt att återskapa och vi är mycket nöjda med resultatet, säger Mio Svahn, butikschef på Coop Extra i Danderyd.

Nyöppnade Coop Extra vid Enebybergs handelsplats i Danderyd vill ge besökarna det bästa bemötandet i Sverige.

– Vi ska bemöta kunderna som gäster. De ska känna sig hemma, bli inspirerade och få smarta tips och råd. Vi har haft en lång rekryteringsprocess för att hitta exakt rätt personer med rätt inställning. Av 1 400 ansökningar har vi nu anställt 80 personer. De har genomgått en rad utbildningar i gästbemötande och produktkunskap, säger Mio Svahn.

Först med chokladtillverkning Coop Extra blir första matbutik i Sverige med att erbjuda egen chokladtillverkning i butik. En chokladmästare kommer dagligen tillverka praliner av högsta kvalitet. Därutöver finns även ett kafferosteri där kaffebönor rostas och mals i butiken.

I butikens öppna planlösning hittar man ett stort sortiment med färskvaror och flera manuella diskar för kött, fisk, ost och delikatess. Butiken har ett eget bageri och du kan även köpa maträtter som lagas av egna kockar.

I anslutning till butiken finns också en coffeeshop där du kan slå dig ner, äta en bit mat eller ta en kopp kaffe och en tårtbit.

Fakta om Coop Extra Danderyd: Invigningsdatum: 28 oktober 2010 Adress: Sunnanängsvägen 2A, Danderyd Öppettider: 07.00-22.00 alla dagar i veckan Butikschef: Mio Svahn

För ytterligare information: Mio Svahn, butikschef Coop Extra Danderyd, tel. 0739-55 98 49 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Handla mat på nätet och hämta dina kassar på Göteborg Landvetter

  Coop är först ut i Sverige med en innovativ tjänst för att leverera mat som beställts på nätet. 16 april startar Coop ett test där man kan beställa sin mat på nätet och sedan välja att hämta ut matkassarna utanför ankomsthallen på Göteborg Landvetter Airport. Kraven på flexiblare leveranslösningar ökar, samtidigt förväntas kraven från kunder öka ännu mer när fler väljer att köpa mat på nätet.
  Läs mer
 • Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Coop och Änglamark branschledande varumärken inom hållbarhet

  Änglamark rankas som Sveriges mest hållbara varumärke inom mat och dryck samtidigt som Coop för andra året i rad utses till den hållbaraste matkedjan. Det står klart när Nordens största...
  Läs mer