Coop Extra öppnar i Danderyd – Framtidens butik har skräddarsytt erbjudande

Idag öppnar Coop Extra i Danderyd. Med en välutbildad personal som älskar mat och med egen chokladtillverkning och eget kafferosteri i butiken vill butikschef Mio Svahn med personal erbjuda en upplevelse utöver det vanliga.

– Innan öppnandet hade vi fokusgrupper med boende från området. De berättade hur deras drömbutik skulle se ut. En butik med mycket inspiration, dofter och samtal över disk. Det är den butik som vi nu har försökt att återskapa och vi är mycket nöjda med resultatet, säger Mio Svahn, butikschef på Coop Extra i Danderyd.

Nyöppnade Coop Extra vid Enebybergs handelsplats i Danderyd vill ge besökarna det bästa bemötandet i Sverige.

– Vi ska bemöta kunderna som gäster. De ska känna sig hemma, bli inspirerade och få smarta tips och råd. Vi har haft en lång rekryteringsprocess för att hitta exakt rätt personer med rätt inställning. Av 1 400 ansökningar har vi nu anställt 80 personer. De har genomgått en rad utbildningar i gästbemötande och produktkunskap, säger Mio Svahn.

Först med chokladtillverkning Coop Extra blir första matbutik i Sverige med att erbjuda egen chokladtillverkning i butik. En chokladmästare kommer dagligen tillverka praliner av högsta kvalitet. Därutöver finns även ett kafferosteri där kaffebönor rostas och mals i butiken.

I butikens öppna planlösning hittar man ett stort sortiment med färskvaror och flera manuella diskar för kött, fisk, ost och delikatess. Butiken har ett eget bageri och du kan även köpa maträtter som lagas av egna kockar.

I anslutning till butiken finns också en coffeeshop där du kan slå dig ner, äta en bit mat eller ta en kopp kaffe och en tårtbit.

Fakta om Coop Extra Danderyd: Invigningsdatum: 28 oktober 2010 Adress: Sunnanängsvägen 2A, Danderyd Öppettider: 07.00-22.00 alla dagar i veckan Butikschef: Mio Svahn

För ytterligare information: Mio Svahn, butikschef Coop Extra Danderyd, tel. 0739-55 98 49 Coops pressjour, tel. 08-743 23 33

 • Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

  Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år som ett bra tillfälle att skapa nya vanor och att ändra sina matvanor. En undersökning bland 1 300 svenskar som genomförts på uppdrag av Coops Matometer visar tydligt att fler personer i storstadsområden och fler kvinnor än män vill ändra något med sina matvanor. Det vanligaste är att man vill äta mindre sötsaker, och hela fyra av fem tillfrågade tror också att de kommer att lyckas med sin förändring i det nya året.
  Läs mer
 • EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard och Coop Sverige i nytt samarbete

  EnterCard Group AB och Coop Sverige AB har ingått avtal som innebär att EnterCard kommer att erbjuda kreditkort till Coops medlemmar. Det nya samarbetet innebär att Coops kreditkort från och med mars kommer att uppgraderas med flera nya funktioner och tjänster.
  Läs mer