Coop etablerar stormarknad på Härlöv handelsområde i Kristianstad

Coop etablerar stormarknad på Härlöv handelsområde i Kristianstad

Coop Kristianstad Blekinge har tecknat avtal om etablering av Coops nya stormarknadskoncept Stora Coop på Härlöv handelsområde i Kristianstad. Coop Kristianstad Blekinge har under lång tid haft en stormarknadsetablering på sin agenda för Kristianstad. Stora Coop Härlöv är planerat att öppna våren 2020.

Vi är mycket glada för att kunna ge detta besked till våra kunder. Med Coop City erbjuder vi en livsmedelsbutik mitt i centrala Kristianstad och bidrar samtidigt till att stärka handeln i stadskärnan. I bostadsområden i Vä, Åhus, Degeberga och Sommarlust finns vi nära till hands med vårt koncept Coop. Med etableringen av stormarknadskonceptet Stora Coop blir vi kompletta i vårt utbud i Kristianstad. Med en totalyta på ca 5000 m² på Härlöv kommer vi att erbjuda en rejäl livsmedelsbutik med stort fokus på färskvaror och ett kompletterande sortiment med bl.a. köksutrustning, heminredning och säsongsvaror som kommer att ge kunderna en fantastisk butiksupplevelse med mycket matglädje, utlovar VD Richard Hedsand.

 

Härlöv är idag ett handelsområde, med en omsättning på nära en miljard kronor, som har många välkända varumärken och välskötta butiker som vi får som goda grannar. Med vår etablering kompletterar vi handelsområdet med livsmedel och kan med detta erbjuda våra kunder en rejäl stormarknad i form av Stora Coop. Viktigt för vårt beslut var att Svenska Handelsfastigheter nu går in i området med en rejäl investering, och att man med ett långsiktigt ägande utvecklar området ytterligare med flera nya aktörer utöver Stora Coop. Samtidigt har Kristianstad kommun välkommet beslutat att förbättra infrastrukturen med bland annat en ny rondell som kommer att underlätta för det ökande trafikflödet i området, säger Peter Mattisson, Chef Fastighet & Etablering, Coop.

 

Vi är fantastiskt glada att Coop Kristianstad Blekinge väljer att etablera sitt stormarknadskoncept Stora Coop på Härlöv handelsplats. Coop kommer att bli en ankarhyresgäst på handelsplatsen och vi har flera skarpa diskussioner igång med andra aktörer som vill in på området som kommer att komplettera Coop och befintliga hyresgäster. Etableringen är ett bevis på vad såväl en långsiktig hyresgäst som en långsiktig ägare kan åstadkomma tillsammans. Den är också ytterligare ett styrkebesked till Härlöv som handelsplats. -I samband med Coops etablering kommer vi att göra stora investeringar för att handelsplatsen ska bli än mer attraktiv för våra hyresgäster och deras kunder, säger Staffan Unge Affärsutvecklingsansvarig på Svenska Handelsfastigheter.

 

För mer info:
Richard Hedsand, VD Coop Kristianstad Blekinge, 010-747 20 10, richard.hedsand@coop.se
Peter Mattisson, Chef Fastighet & Etablering Coop, 010-747 20 19, peter.mattisson@coop.se
Staffan Unge, Affärsutvecklingsansvarig, Svenska Handelsfastigheter, 076-517 27 37, staffan.unge@handelsfastigheter.se