Coop etablerar Stora Coop i Ronneby

Coop etablerar Stora Coop i Ronneby

Coop Kristianstad Blekinge har tecknat avtal om etablering av Coops nya stormarknadskoncept, Stora Coop, längs Karlshamnsvägen i Ronneby.
Coop Kristianstad Blekinge har under lång tid haft en stormarknadsetablering på sin agenda för Ronneby.

– Vi är mycket glada för att kunna ge detta besked till våra kunder. Med en totalyta på ca 4500 m² kommer vi att erbjuda en rejäl livsmedelsbutik med stort fokus på färskvaror och ett kompletterande sortiment kring bl.a. köksutrustning, heminredning och säsongsvaror som kommer att ge kunderna en fantastisk butiksupplevelse med mycket matglädje, utlovar vd Richard Hedsand.

– Ronneby och handeln i Ronneby utvecklas nu positivt och mycket verkar vara på gång de närmaste åren i hela kommunen. Etableringsläget som uppstår då Gamla Jernboden omlokaliserar är precis vad vi letat efter och därför tar vi nu detta beslutet, säger Peter Mattisson, Chef Fastighet & Etablering, Coop.

– Sedan länge har vi Coop i Kallinge som genomgick en totalrenovering förra hösten och uppgraderades till vårt senast koncept. En framgångsrik butik som nu får hjälp av Stora Coop att ta hand om kunderna i Ronneby.

Stora Coop Ronneby är planerat att öppna kring årsskiftet 2020/2021.

För mer info:
Richard Hedsand, Vd Coop Kristianstad Blekinge, 010-747 20 10, richard.hedsand@coop.se
Peter Mattisson, Chef Fastighet & Etablering Coop, 010-747 20 19, peter.mattisson@coop.se

 • Coop Storlien flyttar till nya lokaler

  Coop Storlien flyttar till nya lokaler

  Coop Storlien är en välbesökt gränshandelsbutik och ett utflyktsmål för många norrmän. Nu planerar Svenska Handelsfastigheter en ny handelsplats i Storlien, dit Coop kommer att flytta och utöka sin verksamhet.
  Läs mer
 • Coop etablerar ny Stora Coop i Arninge

  Coop etablerar ny Stora Coop i Arninge

  Nu är allt klart för den kommande etableringen av Stora Coop i Arninge Station, som ska bli navet i Arninge handelsområde.  Den nya stormarknaden kommer att ha fokus på färskvaror och e...
  Läs mer