Coop etablerar Stora Coop i Ronneby

Coop etablerar Stora Coop i Ronneby

Coop Kristianstad Blekinge har tecknat avtal om etablering av Coops nya stormarknadskoncept, Stora Coop, längs Karlshamnsvägen i Ronneby.
Coop Kristianstad Blekinge har under lång tid haft en stormarknadsetablering på sin agenda för Ronneby.

– Vi är mycket glada för att kunna ge detta besked till våra kunder. Med en totalyta på ca 4500 m² kommer vi att erbjuda en rejäl livsmedelsbutik med stort fokus på färskvaror och ett kompletterande sortiment kring bl.a. köksutrustning, heminredning och säsongsvaror som kommer att ge kunderna en fantastisk butiksupplevelse med mycket matglädje, utlovar vd Richard Hedsand.

– Ronneby och handeln i Ronneby utvecklas nu positivt och mycket verkar vara på gång de närmaste åren i hela kommunen. Etableringsläget som uppstår då Gamla Jernboden omlokaliserar är precis vad vi letat efter och därför tar vi nu detta beslutet, säger Peter Mattisson, Chef Fastighet & Etablering, Coop.

– Sedan länge har vi Coop i Kallinge som genomgick en totalrenovering förra hösten och uppgraderades till vårt senast koncept. En framgångsrik butik som nu får hjälp av Stora Coop att ta hand om kunderna i Ronneby.

Stora Coop Ronneby är planerat att öppna kring årsskiftet 2020/2021.

För mer info:
Richard Hedsand, Vd Coop Kristianstad Blekinge, 010-747 20 10, richard.hedsand@coop.se
Peter Mattisson, Chef Fastighet & Etablering Coop, 010-747 20 19, peter.mattisson@coop.se

 • Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Coop öppnar efterlängtad butik i Borstahusen

  Nu är det klart att Coop öppnar en ny butik i Borstahusen i nordvästra Landskrona. Butiken får ett attraktivt läge i den nya stadsdelen Norra Borstahusen och väntas bli ett välkommet tillskott i området. Den nya butiken planeras öppna under andra halvåret 2020.
  Läs mer
 • Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Coop gör comeback med ny stormarknad i Burlöv

  Vintern 2020 slås portarna upp till en ny Stora Coop vid infarten till Burlöv Center. Den nya butiken kommer att erbjuda ett brett sortiment av färskvaror samtidigt som nya innovativa sätt att handla mat på kommer att erbjudas. Stora Coop Burlöv får ett attraktivt läge samtidigt som den nya digitala kundens behov kommer att tillgodoses.
  Läs mer