Coop etablerar ny Stora Coop i Arninge

Coop etablerar ny Stora Coop i Arninge

Nu är allt klart för den kommande etableringen av Stora Coop i Arninge Station, som ska bli navet i Arninge handelsområde.  Den nya stormarknaden kommer att ha fokus på färskvaror och ett brett ekologiskt sortiment och kommer att slå upp portarna under hösten 2020.

Den nya fastigheten, som utvecklas av Trophi Fastightets AB, kommer att byggas i etapper och bli på totalt 35 000 kvadratmeter. Förutom butiker kommer byggnaden att innehålla det nya resecentrumet för Roslagsbanan.

Stora Coop i Arninge Station kommer att bli en luftig och modern butik med en säljyta på ca 3 500 kvadratmeter. Det första kunden möts av är en stor frukt- och gröntavdelning och fokus på färskvaror kommer att vara tydligt genom hela butiken, som också kommer att ha ett sortiment av hushållsprodukter som behövs både till vardags och till fest.

Vi ser fram emot att nu börja planeringen av en ny modern stormarknad för våra medlemmar och kunder i Arninge. Butiken ska verkligen utstråla matglädje och göra det smidigare att handla både i butik och för de som vill hämta upp maten de handlat på nätet på vägen hem, säger Linus Edestav, distriktschef för Stockholm Norr på Coop Butiker och Stormarknader.

Arninge är en av Sveriges största handelsplatser och redan idag omsätter handeln i området 2,7 miljarder kronor årligen. I området bor över 300 000 personer och de totala besöken uppgår till 6 miljoner årligen. Med Arninge Station växer området ytterligare och får dessutom en bättre koppling med lokaltrafiken. Den nya butiksbyggnaden får en egen infart, en bussterminal och en egen parkeringsplats för både kunder och pendlare utrustad med laddstolpar.

När nya Stora Coop öppnar kommer Coop att stänga den gamla stormarknaden Coop Forum Arninge C.

För mer information, kontakta:
Coops presstjänst: 010-743 13 13

 

För arbetssökande:
Om du är intresserad av att börja jobba i en av våra nya butiker kan du besöka https://www.coop.se/Globala-sidor/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ där alla nya och tillgängliga tjänster presenteras.