Coop återkallar ytterligare irländsk köttfärs

Pressmeddelande 2013-01-27

Coop återkallar nötfärs under varumärket X-tra, 15-20% fetthalt med sista förbrukningsdag den 26, 28 och 29 januari på grund av misstänkt salmonella i råvaruprov.

Försäljningen stoppas i butik och kunder som har aktuell produkt kvar hemma uppmanas att återlämna den till närmsta Coop-butik.

– Vi ser mycket allvarligt på det som inträffat. Självklart vill vi att våra kunder ska kunna känna sig trygga med våra produkter. Vi har stoppat alla leveranser från den aktuella råvaruleverantören, och beslutat att analysera samtliga utländska råvarupartier innan produktion, trots att salmonellaintyg från ackrediterat laboratorium finns och har godkänts vid gränskontroll, säger Coops informationschef Kristofer Myrevik. 

Tidigare i veckan återkallade Coop även andra köttprodukter av samma anledning. En fullständig förteckning över samtliga återkallade produkter finns på
www.coop.se/aterkallelse 

Produkterna har distribuerats över hela landet, exklusive Värmland. Det kan dock variera från butik till butik om man tagit in produkterna i sortimentet.

Ytterligare information: 
Journalister och media: Coops pressjour 010-743 13 13
Kunder: Coop Kundkontakt 0771-17 17 17  

 • Coop återkallar rödbetssoppa av egna varumärket Coop

  Coop återkallar rödbetssoppa av egna varumärket Coop

  Coop återkallar Coop Rödbetssoppa med bäst-före-datum 2018-08-20. I det aktuella partiet har en pumpasoppa, med andra ingredienser, av misstag hällts i en förpackning där det står rödbetssoppa. Återkallelsen gäller alla förpackningar med angivet bäst-före-datum.
  Läs mer
 • Coop återkallar Änglamark havredryck

  Coop återkallar Änglamark havredryck

  Coop återkallar Coop Änglamark havredryck med bäst före-datum 2018-09-06. I det aktuella partiet har sojadryck av misstag hällts i havredrycks-förpackningarna. Återkallelsen gäller alla förpackningar med angivet bäst före-datum.
  Läs mer