Coop återkallar lasagne med hästkött

Coop har återkallat den frysta produkten ‘Coop Lasagne 400 gram’, eftersom den visat sig innehålla hästkött. Coop beklagar det inträffade och kunder som vill lämna tillbaka produkten kan göra det i närmaste butik.

Återkallelsen av ‘Coop Lasagne 400 g’ omfattar samtliga bäst före datum. Varan har stoppats från försäljning i butik eftersom märkning på förpackning inte överensstämmer med innehåll. Analyser visar att det rör sig om varierande mängder hästkött. Produkten anses inte hälsofarlig för konsumenter.  

Coop beklagar det inträffade och kunder som vill lämna tillbaka produkten kan göra det i närmaste butik.

Vi följer nu upp den aktuella leverantören av ‘Coop lasagne 400 g’ noggrant. Samtidigt utökas kontroll och uppföljning av övriga aktuella leverantörer med bland annat fler provtagningar för att avgöra djurslag men också granskning av leverantörernas rutiner.

Det är ännu inte beslutat vad som ska göras med produkter som finns kvar i centrala lager. Vi måste följa gällande lagar och regler samt ser noggrant över alla aspekter innan beslut tas. Eftersom produkterna är djupfrysta har vi tid på oss att undersöka detta noga.

Vid frågor kontakta:
För kunder – Coop Kundkontakt 0771-17 17 17
För journalister – Coop Pressjour 010-743 13 13

 • Coop återkallar Tex Mex-sallad med tacochips

  Coop återkallar Tex Mex-sallad med tacochips

  Coop återkallar färdigskuren sallad ”Tex Mex Mix” av egna varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd. Detta eftersom den medföljande tortillachipspåsen kan innehålla spår av nötter, vilket inte är deklarerat i innehållsförteckningen.
  Läs mer
 • Coop återkallar charkprodukter

  Coop återkallar charkprodukter

  Coop återkallar serranoskinka, rostbiff, salami och prosciutto av egna varumärket Coop som en försiktighetsåtgärd. Produkterna kommer från samma produktion där en råvara med listeria tidigare har hittats.
  Läs mer