Coop återkallar lasagne med hästkött

Coop har återkallat den frysta produkten ‘Coop Lasagne 400 gram’, eftersom den visat sig innehålla hästkött. Coop beklagar det inträffade och kunder som vill lämna tillbaka produkten kan göra det i närmaste butik.

Återkallelsen av ‘Coop Lasagne 400 g’ omfattar samtliga bäst före datum. Varan har stoppats från försäljning i butik eftersom märkning på förpackning inte överensstämmer med innehåll. Analyser visar att det rör sig om varierande mängder hästkött. Produkten anses inte hälsofarlig för konsumenter.  

Coop beklagar det inträffade och kunder som vill lämna tillbaka produkten kan göra det i närmaste butik.

Vi följer nu upp den aktuella leverantören av ‘Coop lasagne 400 g’ noggrant. Samtidigt utökas kontroll och uppföljning av övriga aktuella leverantörer med bland annat fler provtagningar för att avgöra djurslag men också granskning av leverantörernas rutiner.

Det är ännu inte beslutat vad som ska göras med produkter som finns kvar i centrala lager. Vi måste följa gällande lagar och regler samt ser noggrant över alla aspekter innan beslut tas. Eftersom produkterna är djupfrysta har vi tid på oss att undersöka detta noga.

Vid frågor kontakta:
För kunder – Coop Kundkontakt 0771-17 17 17
För journalister – Coop Pressjour 010-743 13 13

 • Coop återkallar rödbetssoppa av egna varumärket Coop

  Coop återkallar rödbetssoppa av egna varumärket Coop

  Coop återkallar Coop Rödbetssoppa med bäst-före-datum 2018-08-20. I det aktuella partiet har en pumpasoppa, med andra ingredienser, av misstag hällts i en förpackning där det står rödbetssoppa. Återkallelsen gäller alla förpackningar med angivet bäst-före-datum.
  Läs mer
 • Coop återkallar Änglamark havredryck

  Coop återkallar Änglamark havredryck

  Coop återkallar Coop Änglamark havredryck med bäst före-datum 2018-09-06. I det aktuella partiet har sojadryck av misstag hällts i havredrycks-förpackningarna. Återkallelsen gäller alla förpackningar med angivet bäst före-datum.
  Läs mer