Coop återkallar lasagne med hästkött

Coop har återkallat den frysta produkten ’Coop Lasagne 400 gram’, eftersom den visat sig innehålla hästkött. Coop beklagar det inträffade och kunder som vill lämna tillbaka produkten kan göra det i närmaste butik.

Återkallelsen av ’Coop Lasagne 400 g’ omfattar samtliga bäst före datum. Varan har stoppats från försäljning i butik eftersom märkning på förpackning inte överensstämmer med innehåll. Analyser visar att det rör sig om varierande mängder hästkött. Produkten anses inte hälsofarlig för konsumenter.  

Coop beklagar det inträffade och kunder som vill lämna tillbaka produkten kan göra det i närmaste butik.

Vi följer nu upp den aktuella leverantören av ’Coop lasagne 400 g’ noggrant. Samtidigt utökas kontroll och uppföljning av övriga aktuella leverantörer med bland annat fler provtagningar för att avgöra djurslag men också granskning av leverantörernas rutiner.

Det är ännu inte beslutat vad som ska göras med produkter som finns kvar i centrala lager. Vi måste följa gällande lagar och regler samt ser noggrant över alla aspekter innan beslut tas. Eftersom produkterna är djupfrysta har vi tid på oss att undersöka detta noga.

Vid frågor kontakta:
För kunder – Coop Kundkontakt 0771-17 17 17
För journalister – Coop Pressjour 010-743 13 13

 • Coop återkallar Änglamark Havregryn 1500 gram

  Coop återkallar Änglamark Havregryn 1500 gram

  Coop återkallar Änglamark Havregryn 1500 gram med bäst före-datum 2022-10-21 på grund av risk för allergener. Anledningen till återkallelsen är att produkten kan innehålla andra spannmål än havregryn (vete/råg/korn) som inte är innehållsdeklarerade. 
  Läs mer
 • Coop återkallar Coop Skärgårdstofu

  Coop återkallar Coop Skärgårdstofu

  Coop återkallar Coop Skärgårdstofu med tångkaviar, 200 gram, med bäst före-datum 23-01-2022. Anledningen till återkallelsen är att spår av fiskprotein har upptäckts i produkten. 
  Läs mer