Risken berör Coop Nötfärs 2000 gr, Coop Blandfärs, 500 gr, 1000 gr och 2000 gr och Coop Hamburgare, 425 gr, 1130 gr samt Coop Hamburgare Bacon, samtliga med produktionsdag 19-23 maj.
För Coop nötfärs är sista förbrukningsdag 28-31 maj, Coop blandfärs 28 maj-1 juni, Coop Hamburgare 29-30 maj och Coop Hamburgare Bacon 30 maj. Stickprovskontroll av råvaran har visat på förekomst av salmonella i det aktuella partiet.
Coop beklagar det inträffade. Kunder som har produkten kvar hemma kan lämna tillbaka den i närmaste Coop-butik.
Salmonellabakterier dör vid upphettning till minst 70 grader.
För ytterligare information kontakta Coops pressjour, tel. 08-743 23 3
Coop bedriver dagligvaruhandel inom butikskedjorna Coop Forum, Coop Extra, Coop Konsum, Coop Nära, Coop Bygg samt Mataffären.se och Daglivs. Se även www.coop.se |
3