Coop återkallar Änglamark tortillachips, chili och seasalt

Coop återkallar Änglamark tortillachips, chili och seasalt

Coop återkallar Änglamark tortillachips chili och Änglamark tortillachips seasalt med bäst före-datum 2022-08-10 och framåt.

Anledningen är att det finns risk att de innehåller halter nära gränsvärdet av naturligt förekommande tropanalkaloider, främst atropin och skopolamin, vilket kan leda till eventuellt illamående och huvudvärk. Enligt leverantören uppfyller produkterna den lagstiftning som gäller, men detta görs som en försiktighetsåtgärd då värdena alltså var nära gränsvärdet.

Coop tar händelsen på stort allvar och undersöker tillsammans med leverantören det inträffade.

Vid återkallelsen stoppas produkten i kassan och är inte möjlig att köpa. Kunder som har köpt Änglamark tortillachips chili och Änglamark tortillachips seasalt, med bäst före-datum 2022-08-10 och framåt, uppmanas lämna tillbaka produkten i Coops butiker och få pengarna tillbaka.

Coop beklagar det inträffade.

För mer information kontakta
Coops presstjänst: 010-743 13 13 eller media@coop.se 

 • Coop återkallar Änglamark Vetetortillas 240 gram

  Coop återkallar Änglamark Vetetortillas 240 gram

  Coop återkallar Änglamark Vetetortillas 240 gram med tre olika bäst före-datum. Anledningen till återkallelsen är att produkten kan innehålla mögel.  
  Läs mer
 • Coop återkallar Änglamark Havregryn 1500 gram

  Coop återkallar Änglamark Havregryn 1500 gram

  Coop återkallar Änglamark Havregryn 1500 gram med bäst före-datum 2022-10-21 på grund av risk för allergener. Anledningen till återkallelsen är att produkten kan innehålla andra spannmål än havregryn (vete/råg/korn) som inte är innehållsdeklarerade. 
  Läs mer